• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA odlučuje u petak, Srbima se ne piše dobro

Iz Niona u petak ne treba očekivati lijepe vijesti povodom prekinute utakmice Italija - Srbija. Možda i oduzimanje bodova za sljedeći ciklus.

 UEFA odlučuje u petak, Srbima se ne piše dobro Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) u petak će odrediti kaznu Fudbalskom savezu Srbije, vjerovatno i Fudbalskom savezu Italije, zbog velikih propusta u organizaciji prekinutog meča kvalifikacija za EURO 2012. godine Italija - Srbija 12. oktobra u Đenovi.

Iako je FSS napisao izvještaj na 200 strana o svojim postupcima u organizaciji meča i najavio da će tražiti odigravanje novog meča, po svemu sudeći, kazna "orlovima" "ne gine" i to oštra.

Beogradska sportska štampa spekuliše da će disciplinski organi UEFA odlučiti sljedeće: Srbija gubi meč 3:0, oduzimanjem još tri boda, kao i da "orlovi" tri utakmice u Beogradu igraju bez odrške navijača. Takođe, izvjesna je i novčana kazna (100.000 evra).

"Sportski žurnal" piše da je moguće da se Srbiji oduzmu bodovi unaprijed, odnosno da u sljedećem takmičarskom ciklusu, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, krene sa bodovnim minusom.

U intervjuu "Politici", dan uoči odluke UEFA, predsjednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da kazna ne treba nikoga da iznenadi.

"Sigurno je samo da nećemo biti izbačeni iz kvalifikacija. Italijani su apsolutno odgovorni za organizaciju utakmice, kao što smo to i mi kada smo domaćini. Predočili smo da u suprotnom može i u Mariboru da se nešto slično desi, ili na primjer da mi obučemo 200 ljudi u odjeću Italijana i organizujemo prekid, pa da oni budu odgovorni", rekao je Karadžić.

Iz FSS je saopšteno da će delegacija srpskog saveza (potpredsjednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković) otići u petak u Nion i usmeno predočiti svoj stav pred članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA.

Ćurković i Laković iskoristiće priliku da i usmeno predoče članovima Komisije šta je sve FS Srbije uradio u nedeljama koje su prethodile meču, u periodu boravka u Đenovi, kao i sa kojim problemima smo se suočili neposredno pred susret.

"Po završetku izjašnjavanja biće održan sastanak Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, na kojem će biti razmatran "slučaj Đenova". Našem Savezu nije dostavljena informacija da li će ovom prilikom biti donesena odluka, kao i kada ćemo sa njom biti upoznati", saopšteno je iz FSS.

Ako Srbiji budu oduzeti bodovi u tekućem ciklusu u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, ostaće na samo jednom bodu i sa više nego mršavim šansama da se nađe u Poljskoj i Ukrajini.

Tabela grupe u tom slučaju izgledala bi ovako:

1. Italija 4 3 1 0 10:1 10
2. Slovenija 4 2 1 1 7:3 7
3. Estonija 4 2 0 2 6:5 6
4. Sjeverna Irska 3 1 2 0 2:1 5
5. Srbija (-3) 4 1 1 2 5:7 1
6. Farska ostrva 5 0 1 4 3:16 1

Šta Vi mislite, kakva će biti kazna?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC