• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je samo jedna promjena na treningu napravila zvijer od Ronalda

Autor Pavle Knežević

Pomoćni trener unio je novinu koja je prosto natjerala Ronalda da igrački napreduje

 kako-je-Mancester-junajted-doprineo-Kristijano-Ronaldo-novi-igrac-jedno-pravilo-trening Izvor: Guliver, Ben Radford/Getty Images Europe

Teško je da se može otkriti bilo šta novo kada je Kristijano Ronaldo u pitanju, osim možda kada su u pitanju detalji njegove fudbalske prošlosti.

Svi odavno znamo da je vrijedan, predan i neumoran radnik, sa nevjerovatnom željom da pobjeđuje, ali sada je jedan od njegovih bivših saigrača, u periodu bez fudbala, otkrio jedan detalj koji je tinejdžeru Kristijanu i te kako pomogao u razvoju kada je došao u Mančester junajted.

Možda će vas zanimati

Znamo svi cijelu priču: Ronaldo je 2002, sa 17 godina, debitovao u Sportingu, tražili su ga, između ostalih Liverpul i Arsenal, ali je onda Junajted riješio da ga potpiše pred početak sezone 2003/04. i ostavi još godinu dana na pozajmici u Sportingu.

Ali, onda su "lavovi" i "đavoli" odigrali prijateljski meč u predsezoni, Sporting je razbio Junajted 3:1, a Ferguson je bio toliko impresioniran brzinom i snagom "novog" Ronalda da je odlučio istog časa da ga odvede u Mančester.

I ne samo to. Kad je Ronaldo rekao da bi želio broj 28, stari lisac Ferguson mu je uvalio "sedmicu", broj koji ima posebnu težinu u klubu i koji su proslavili, između ostalih, Džordž Best, Brajan Robson, Džoni Beri, Erik Kantona i Dejvid Bekam.

Ali, uprkos očiglednom talentu i neprevaziđenim radnim navikama, Kristijano nije odmah oduševio sve na Old Trafordu.

Detalje je otkrio nekadašnji saigrač Ronalda i legenda Junajteda Daren Flečer.

"Vidite, nije mu bilo lako ni u svlačionici, ni u terenu. Povremeno je predugo držao loptu i dugo mu je trebalo da donosi odluke. Nije mu bilo lako, svašta su mu govorili u lice", rekao je Flečer za podkast "The Lockdown Tactics".

Naravno:

"On je izlazio na kraj sa svime time, on je vrlo jaka ličnost. Za samo nekoliko godina postao je posvećeni profesionalac i apsolutni monstrum kada su u pitanju lični treninzi i teretana. I nema sumnje da mu je okruženje u Junajtedu pomoglo u tome", objasnio je Flečer.

Tačnije, tadašnji asistent ser Aleksa Fergusona, iskusni škotski trener Volter Smit. On je, naime, malo doradio treninge i uveo novinu koja će pomoći Ronaldu da razvije brže odlučivanje i oslobađanje lopte.

Pravilo?

Nema faulova!

"Znam da je to sigurno bilo zbog Ronalda", kaže Flečer.

"I momci su prosto uletali jedan u drugog, a Ronija su prebijali. Prije toga nisi mogao da dobiješ mekane faulove, ali bi dobio faul, zezao bi se, navukao faul, dobio ga, smijao se i dobio loptu. Tako da je Volter prosto odlučio da nema faulova na treningu", objasnio je on.

Reakcija je bila očekivana od 18-godišnjaka.

"Ronaldo je ludio dvije nedjelje, pitao se 'ko je ovaj Škot?' 'Šta je ovo?' U suštini, momci su te startovali kako su htjeli, a faulova nije bilo. Iskreno, čudesno je koliko brzo se Roni prilagodio i počeo da stavlja loptu u pokret jer je znao da faul neće dobiti i da nema smisla da čuva loptu", objasnio je Flečer.

Posljedice su odmah postale vidljive.

"Onda je počeo da postiže više golova i da češće dolazi u šanse. Slušajte, to možda zvuči kao mala stvar, ali znam da je u drugoj polovini sezone pod Volterom Smitom napravio veliki iskorak. Nemojte pogrešno da me shvatite, ali je mnogo napredovao na osnovu toga", rekao je nekadašnji "vezista" Junajteda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC