• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Zašto 0:3?

U Fudbalskom savezu Srbije nezadovoljni zbog odluke UEFA da prekinut meč između Italije i Srbije registruje rezultatom 3:0 u korist "azura".

 FSS: Zašto 0:3? Izvor: MONDO

Disciplinska komisija UEFA kaznila je u petak Fudbalski savez Srbije zbog prekida kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između Italije i Srbije 12. oktobra u Đenovi, koji su izazvali huligani iz Srbije.

"Azuri" su dobili meč službenim rezultatom 3:0, a pored poraza srpski savez moraće da plati novčanu kaznu od 120.000 evra i da jedan meč u kvalifikacijama odigra bez prisustva publike.

Ovom odlukom u FSS nikako ne mogu da budu zadovoljni, prije svega zbog činjenice da je utakmica registrovana službenim rezultatom u korist protivnika i da su organizatori meča dobili samo uslovnu i novčanu kaznu od 100.000.

"Smatram da odluka nije dobra, posebno u domenu registracije utakmice službenim rezultatom 3:0 za Italiju, dok je ostali dio kazne donekle očekivan. Konačan stav daćemo po dobijanju detaljnog obrazloženja od strane UEFA", bio je prvi komentar predsjednika FSS Tomislava Karadžića.

Sa prvim čovjekom saveza složio se i generalni sekretar Zoran Laković.

"Ne možemo da budemo zadovoljni kaznom, jer gubitak bodova od Italije, bez poraza na terenu, svakako nije za radost", rekao je on i dodao: "Ostali dio kazne, djelimično blaže nego što je predložio disciplinski inspektor, proizvod je naših čvrstih stavova i dokaza sa kojima smo izašli pred članove Disciplinske komisije UEFA. Naravno."

Laković je istakao da FSS ima pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije, ali da će čelnici srpske kuće fudbala dobro razmisliti i donijeti konačnu odluku.

Ovakvom kaznom najviše su izgubili igrači Srbije. "Orlovima" je poslije lošeg starta u kvalifikacijama bio neophodan dobar rezultat u Đenovi da bi ponovo bili glavni kandidati za jedno od prva dva mjesta (prvo vodi direktno na EP - drugo u baraž).

Gori početak selektorskog mandata Vladimir Petrović Pižon nije mogao ni da zamisli. U prvoj utakmici poražen je u Beogradu od Estonije, a samo par dana kasnije nije "navijači" mu nisu dozvolili da pokaže svoje umijeće protiv "azura".

"Ostaje veliki žal što smo meč izgubili, a nismo ni bili u prilici da ga protiv Italijana i odigramo?! Što se daljeg takmičenja tiče, hrabri nas činjenica da ćemo posljednja dva meča u kvalifikacija u kojima smo domaćini, protiv Farskih ostrva i Italije, igrati pred navijačima. Vjerujem da će biti odlučujući i da će nam podrška biti od velike pomoći."

Potpredsjednik FSS Ivan Ćurković učinio je sve da kazna ne bude rigorozna, ali UEFA nije imala milosti.
"Veliki je hendikep što smo utakmicu izgubili službenim rezulatom. Učinili smo maksimum da naše stavove predočimo članovima Disciplinske komisije UEFA. Ostaje nam da se borimo za uspostavljanje reda u našem fudbalu i to je svakako naš prioritet u radu."

FSS je takođe dobio uslovnu kaznu u trajanju od dvije godine, a do kraja kvalifikacija srpskom savezu je zabranjeno trebovanje ulaznica.

Meč bez publike Srbija će odigrati protiv Sjeverne Irske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC