• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Moramo da budemo pametni...

Vojvodinu u nedjelju očekuje novi duel sa jednom ekipom iz Beograda. Na stadionu "Kralj Petar" na Banjici igraće trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa Jelen Superlige Srbije.

 VOŠA: Moramo da budemo pametni... Izvor: MONDO

Rad je u prethodnom, 9. kolu, pobedom nad Spartakom u Subotici "preskočio" Vojvodinu i zauzeo treću poziciju na tabeli, a "lale" su u meču protiv OFK Beograda, poslije mnogo propuštenih šansi i jednog penala, osvojili samo bod.

U međuvremenu, takmičenje u kupu potvrdilo je epitet nezgodnog. Rad je eliminisan od niškog Sinđelića, a Vojvodina je imala dosta sreće u penal-odluci protiv Srema u Jakovu. Vojvodina je vodila 2:0, a onda u finišu meča primila dva gola i sama je sebi zakomplivala situaciju. Ipak, Željko Brkić je bio na visini zadatka.

Rad ove jeseni igra odlično. Nanizao je pet pobjeda u prvenstvu i jedna je od najefikasnijih ekipa. Vojvodina je jedina neporažena ekipa, sa samo jednim primljenim golom.

Trener Vojvodine Zoran Milinković traži od svojih igrača da "budu pametni" i da se nada da su primili k znanju opomenu iz kup-duela u Jakovu.

"Ja sam gotovo svaki dan 24 časa sa mojim igračima i znam da su od kraja meča sa OFK Beogradom mislili samo na meč na Banjici. Znam koliko žele da se približe vodećem dvojcu (Partizanu i Zvezdi) i kada su propustili šansu protiv 'romantičara', jedino o čemu su pričali poslije toga bio je meč sa Radom. To je moglo da nas košta u Jakovu...", rekao je Milinković.

Još jednom se trener Vojvodine osvrnuo na taj kup meč u Jakovu, koji je mogao da se završi i drugačije, odnosno da niželigaš izbaci superligaša.

"Tu utakmicu želim što prije da zaboravim, pogotovo posljednjih deset minuta, kada nismo ličili na sebe. Ali, to nam se ponavlja već nekoliko puta ove sezone. Vodimo, kontrolišemo utakmicu, propuštamo šanse i onda ulazimo u totalno ludilo, kao u Jakovu u tih posljednjih 10 minuta... Ličili smo na neku neozbiljnu ekipu", kaže Milinković.

On je rekao da za takav odnos nema nikakvog opravdanja, ali je prije svega krenuo od sebe i samoktirike, rekavši da on snosi najveću odgovornost.

"To nam je bila opomena. Ako smo pametni, amislim da ovi momci jesu, onda moramo da idemo iz meča u meč i da svaki naredni duel pažljivo pripremamo".

Najveća mana Vojvodine u dosadašnjem toku sezone je neefikasnost. Mnogo šansi stvaraju igrači u crveno-bijelim dresovima, ali su do sada dali samo deset golova.

Milinković je imao zanimljivu opservaciju:

"Ovi iz odbrane sa pravom mogu da pitaju napadače: 'Šta to radite?'. Naravno, kroz šalu. Imamo još šest kola do kraja sezone, moramo da budemo pametni".

O Radu Milinković ima samo riječi hvale. Trener Vojvodine kaže da svake godine jedna ekipa "iskoči" i bue iznenađenje, a to je ove sezone Rad.

"Ovi igrači su na okupu već nekoliko godina i bogatiji su za iskustvo igranja u Superligi. Neke stvari su se složile u ekipi Rada i zaista igraju dobro".

Utakmica Rad - Vojvodina igra se u nedelju od 13 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC