• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: OFK vodio, Smederevo stizalo

OFK dva puta vodio, Smederevo dva puta stizalo. Nemanja Ščekić odbranio Čuku u Inđiji, preokreti Sevojna i Javora...

 JSL: OFK vodio, Smederevo stizalo Izvor: MONDO

Tri remija i dve utakmice koje su imale pobjednika, epilog je prvih pet utakmica 10. kola Jelen Superlige Srbije.

Pobijedili su Sloboda Sevojno protiv BSK-a, koji je cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje, kao i Javor u Kragujevcu protiv Metalca.

Najzanimljivije i najuzbudljivije je bilo na Karaburmi, gdje su OFK Beograd i Smederevo, po izuzetno povoljnom vremenu, odigrali neriješeno - 2:2.

"Romantičari" su dva puta vodili, Smederevci oba puta stizali.

Domaćin je poveo u 24. minutu preko Milana Rodića (na slici), koji je glavom zakucao loptu na asistenciju Petra Planića. Bekovska linija "romantičara" bila zaslužna je za vođstvo plavo-bijelih, koji su i ranije mogli da zatresu mrežu Dejana Rankovića.

Najbolju šansu do vodećeg gola propustio je Saša Marković na početku meča kada je sa pet metara glavom promašio gol.

Međutim, pred kraj poluvremena, Smederevci su izjednačili preko Dragana Ćerana, a potom je isti igrač pogodio i prečku!

Odmah na startu drugog dijela, totalna ofanziva ekipe Dejana Đurđevića, koja je u uvodna dva minuta nastavka propustila tri velike šanse (najpre Nemanja Milić, a potom posle dva kornera Nikola Simić i Ivan Kecojević).

Nemanja Milić je u 53. minutu uspeo da savlada Dejana Rankovića, što je njegov prvenac u dersu OFK Beograda u prvenstvu.

U jeku inicijative OFK Beograda - hladan tuš na Karaburmi. Smederevci su izveli kontranapad, u akciji su učestvovala "Partizanova djeca" Branislav Atanacković i Nenad Marinković, koji je i bio strijelac izjednačujućeg gola.

OFK Beograd je nastavio niz mečeva u kojima nije poražen (posljednji poraz od Rada u 6. kolu 0:2), ali mu je ovo drugi uzastopni remi. I Smederevu je ovo drugi uzastopni neriješen ishod.

U Lučanima očekivana pobjeda Slobode Sevojno, mada je BSK prvi došao u vođstvo. Ivan Vukadinović je u 33. minutu zatresao mrežu uslovno rečeno domaćina, a šest minuta kasnije izjednačio je Predrag Lazić, na asistenciju Edina Ademovića.

U poslednjem minutu prvog dijela BSK je ostao sa desetoricom na terenu, jer je isključen Aleksandar Radunović.

Igrač utakmice Edin Ademović je sjajnim golom u 57. minutu sa 25 metara donio domaćinu tri boda i drugi uzastopni trijumf.

U posljednjim trenucima meča, poslije koškanja Petra Jovanovića i Alivodića, igrač Slobode Sevojno je dobio crveni karton.

Zanimljivo, ovo je bio prvi meč još od petog kola u kojem je BSK primio gol. Prije pet kola BSK je poražen od Jagodine 0:2 i od tada do danas njegova odbrana nije poklekla.

Metalac je imao prednost protiv Javora i priliku da zabilježi prvi trijumf u sezoni, ali su Ivanjičani na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu napravili preokret.

Metalac je poveo autogolom Željka Đokića, da bi u drugom dijelu Javor postigao tri gola i zabilježio tek drugi trijumf u sezoni.

Dakle, prvi put u ovoj sezoni, Javor je na jednom meču dao tri gola.

Golova nije bilo u Inđiji i u Čačku.

Inđija se ispromašivala protiv Čukaričkog, ali se mora istaći sjajna partija golmana ekipe sa Banovog brda Nemanje Šćekića, koji je branio nemoguće.

U prvom dijelu se izblamirao igrač Inđije Milan Bubalo koji je u dva navrata bio u situacijama u kojima je teže promašiti nego pogoditi (njemu je uspjelo ovo prvo), a u drugom dijelu pridružio mu se i Milan Davidov.

Ovo je bio drugi remi novog trenera Inđije Saše Nikolića (naslijedio Momčila Raičevića) na isto toliko utakmica (oba puta je bilo 0:0).

REZULTATI 10. KOLA:

OFK Beograd - Smederevo 2:2 (1:1)
/Rodić 24', Milić 53' - Ćeran 39', Marinković 65'/

Inđija - Čukarički 0:0

Borac - Spartak 0:0

Sloboda Sevojno - BSK 2:1 (1:1)
/Lazić 39', Ademović 57' - Ivan Vukadinović 33'/

Metalac - Javor 1:3 (1:0)
/Đokić 27' ag - Milovanović 62', Silva 84', Momčilović 90'/

Partizan - Jagodina 3:0 (0:0)

/Moreira 50, Iliev 86, Petrović (p) 90/

nedjelja:

Hajduk - Crvena zvezda
Rad - Vojvodina

TABELA; Partizan 25, Zvezda (-1) 22, Rad (-1) 20, Vojvodina (-1) 19, Sloboda 17, OFK Beograd 15, Spartak 14, Smederevo 14, Jagodina 12, Borac 12, Javor 11, BSK 10, Inđija 10, Čukarički 3, Metalac 2, Hajduk 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC