• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Od sada, članovi biraju!

U subotu je na snagu stupio novi Statut, koji je nedavno usvojila Skupština Crvene zvezde. "Više niko ne može da kupi Zvezdu", poručio Vladan Lukić.

 ZVEZDA: Od sada, članovi biraju! Izvor: MONDO

Zvezda je time i zvanično postala klub, čijeg će predsjednika i Skupštinu ubuduće birati članovi kluba na direktnim izborima.

Na Marakani sa ponosom ističu da su stali uz rame probranom društvu, koje čine samo četiri evropska kluba - Real Madrid, Barselona, Benfika i Šalke.

Ubuduće će se klupski izbori odvijati, maltene, kao državni, pošto će kampanja trajati 90 dana, postojaće birački odbori i birački spisak (sa imenima svih članovana dan kada UO raspiše izbore), a biračka mjesta biće raspoređena širom Srbije.

Za predsjedničke izbore će se svi glasovi "slivati" u konačan rezultat, dok će se članovi Skupštine, njih 150, birati po regionima - svaki region biće zastupljen proporcionalno broju članova kluba u njemu.

Regioni su Beograd, Vojvodina, istočna Srbija, zapadna Srbija, južna Srbija, Kosovo i Metohija i dijaspora.

Aktuelni predsjednik kluba Vladan Lukić ponovio je da je novim Statutom "Zvezda vraćena zvezdašima" i da je "jednom zauvijek utvrđeno čije je vlasništvo".

"Crvena zvezda je vlasništvo srpskog društva, a njom upravljaju njeni članovi, koji plaćaju članarinu klubu. Imamo ih preko 13 hiljada, a cilj nam je da ih bude 50 hiljada. Predsjednik, dakle, može da bude bude bogat ili ne, ali više niko ne može da kupi Zvezdu", poručio je Lukić.

"Uveli smo zdravu konkurenciju. Sada svi znaju pravila igre i ja očekujem da sljedeći izbori u Crvenoj zvezdi budu praznik, u kome će u borbi ideja i programa pobijediti onaj ko ponudi najbolje za klub".

Podsjetimo, novim Statutom uveden je nadzorni organ - Vijeće klupskog savjeta, koje bira Skupština, a čiji članovi ne moraju biti članovi kluba.

"Crvena zvezda je nacionalna institucija. Kao takva, ona ima moralnu obavezu da društvo kontroliše njen rad i finansije", podvukao je Lukić.

"Niko više neće moći da bude iznad Zvezde. Ni predsjednik kluba, ni trener, ni igrač. Mi smo, jednostavno, dobili privilegiju da neko vrijeme donosimo odluke u Zvezdi i prolazni smo. Samo je Zvezda vječna i samo Zvezda je iznad svega".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC