• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Provuče se Real, ples Barse

Real Madrid gubio od Erkulesa u gostima, na kraju ubjedljivo pobijedio. Sjajna igra Mesija, Barsa "ubila" Sevilju. Valensija samo 1:1 sa Saragosom.

 PRIMERA: Provuče se Real, ples Barse Izvor: MONDO

Real Madrid je gubio od Erkulesa u gostima, ali je u drugom poluvremenu napravio preokret i nastavio tradiciju, jer nikada nije izgubio u mečevima sa tom ekipom.

Erkules je poveo u 3. minutu preko Davida Trezega, koji je glavom savladao Ikera Kasiljasa, nakon centaršuta Davida Kortesa. Zanimljivo, samo su Trezege i Paragvajac Nelson Valdes ove sezone bili strijelci za Erkules.

Mučio se Real da izjednači sve do 52. minuta kada je Argentinac Anhel di Marija smjestio loptu u mrežu i najavio totalnu ofanzivu ekipe Žozea Murinja.

Ali, Real je tek u posljednjih desetak minuta uspio da dođe do nova tri boda, zahvaljujući tandemu Karim Benzema - Kristijano Ronaldo. U 82. i 86. minutu Benzema je bio u ulozi asistenta, a Ronaldo u ulozi egzekutora.

Barselona je zgromila Sevilju - 5:0, ali su gosti cijelo drugo poluvrijeme igrali sa desetoricom, poslije, utisak je, prestrogo pokazanog drugog žutog kartona Konku, zbog starta na Busketsu.

Bez obzira na to, Barselona je odigrala odlično, a Lionel Mesi je još jednom pravio bravure i uveseljavao publiku na Nou Kampu.

Taj momak voli da igra, voli da se igra, voli loptu, a i ona voli njega. Tako je, recimo, pri vođstvu Barselone od 4:0, Mesi je predriblao trojicu igrača Sevilje, a onda se okrenuo i sa loptom otišao na drugu stranu terena!

Kada je u 4. minutu doveo Barsu u vođstvo vidjelo se da se Sevilji ne piše dobro. Dvadeset minuta kasnije, Mesi prolazi pored dvojice igrača Sevilje, dodaje do Vilje koji sjajno ulazi u šesnaesterac i lijepim udarcem povećava prednost - 2:0.

U nastavku Dani Alveš koristi grubu grešku Romarika za 3:0, a potom još jedna majstorija Mesija i već je bilo 4:0. "Petarda" na Nou Kampu je odjeknula u posljednjim trenucima meča. David Vilja je dao drugi gol za više nego ubjedljiv trijumf Barse.


Saragosa je herojski odnijela bod sa Mestalje. Valensija je bila apsolutni favorit u duelu sa "fenjerašem", ali ono što je na papiru treba dokazati na terenu.

Meč je obilježio Italijan Mauricio Lanzaro. Defanzivac Saragose doveo je svoju ekipu u vođstvo u 3. minutu, a 40 minuta kasnije pogodio je sopstvenu mrežu.

Od 67. minuta Saragosa je ostala sa igračem manje na terenu (isključen Erera), ali su gosti uspjeli da sačuvaju rezultat 1:1.

REZULTATI 9. KOLA:

Erkules - Real Madrid 1:3 (1:0)
/Trezege 3' - Di Marija 52', Ronaldo 82', 86'/

Valensija - Saragosa 1:1 (1:1)
/Lanzaro 43'ag - Lanzaro 3'/

Barselona - Sevilja 5:0 (2:0)
/Mesi 4’, 64’, Vilja 24’, 90,' Dani Alveš 52'/

nedelja:

Deportivo - Espanjol
Malaga - Real Sosijedad
Rasing Santander - Osasuna
Sporting Hihon - Viljareal
Atletiko Madrid - Almerija
Atletik Bilbao - Hetafe

ponedeljak:

Majorka - Levante

TABELA: Real Madrid 23, Barselona 22, Viljareal /-1/ 19, Valensija 17...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC