• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira za MONDO: Već vodimo 1:0 protiv Brage

Iskusni vezista smatra da uz podršku sa tribina Partizan ima veliku prednost. Ne dijeli mišljenje da loše igra u Evropi.

 Moreira za MONDO: Već vodimo 1:0 protiv Brage Izvor: MONDO

Navijači su ga prozvali "doktor Mo". Dugo je bio na bolovanju, a nedavno se vratio u ordinaciju - i ponovo liječi Partizanove boljke.

Moreiri je poslije dvomjesečnog odsustva trebalo nekoliko utakmica da uhvati ritam, a onda je crno-bijelima donio  uzastopne prvenstvene pobjede - nad "vječitim rivalom", o čijem značaju je izlišno pričati, i nad Jagodinom, u praskozorje odlučujućeg evropskog megdana.

Protiv Zvezde je dao pobjedonosni gol, a Jagodinu je pogotkom načeo, zatim asistirao Ivici Ilievu, a onda i "štiklom" proigrao Stefana Babovića nad kojim je napravljen penal za 3:0 (strijelac sa bijele tačke Radosav Petrović).

"Dugo sam pauzirao i željan sam igre. Željan sam i pobjeda, a pritom pucam od snage", rekla je "crno-bijela desetka" za MONDO.

Prvo poluvrijeme subotnjeg duela sa Jagodincima "mirisalo" je na onaj sa Spartakom, kada je Partizan napravio kiks u prvenstvu (0:0) četiri dana pred meč sa Arsenalom.

Crno-bijeli su kružili oko gostujućeg šesnaesterca, a jedinu šansu imao je upravo Moreira (golman Igor Bondžulić odbranio). S druge strane, "ćurani" su preko Perice Ognjenovića dva puta bili blizu vođstva.

A onda je u drugom poluvremenu Moreira rešio da skrati muke i sebi i saigračima i stručnom štabu i navijačima.

"Srećan sam kada mogu da doprinesem timu", skroman je 32-godišnji vezista.

Međutim, čak i oni koji se dive njegovim rolama, skloni su mišljenju da reprezentativac Gvineje Bisao nijednom nije odigrao "na nivou" u evropskoj utakmici.

"Uvijek se trudim da igram najbolje što mogu. Nikome ne sporim mišljenje, ali se ne slažem sa tom ocjenom".

Meč sa Jagodinom predstavljao je i "generalnu probu" za feštu koja na istom mjestu, u Humskoj, slijedi u srijedu od 20,45. Svi dosadašnji napori crno-bijelih na evropskom frontu sažeće se u 90 minuta borbe sa gostima iz Portugala.



Srpski šampion ima imperativ pobjede protiv "brazilske kolonije" iz Brage kako bi mu ostala nada u evropsko proljeće.

"Utakmica sa Bragom nam je najvažnija iz dva razloga - zato što je sljedeća i zato što može da nam omogući da nastavimo da sanjamo evropski san. Takoreći, kritična je. Sve ćemo učiniti da pobijedimo".

Braga je savladala Partizan prije deset dana iako nije prikazala ni dio repretoara kojim je, na primjer, eliminisala Sevilju iz plej-ofa za Ligu šampiona. Postavlja se pitanje da li crno-bijeli mogu da polože na pleća rivala ako pruži bolju rolu.

Moreira nema dilemu.

"Možemo, ali moramo da vjerujemo u to inače nećemo uspjeti. Imamo tim sposoban da pobijedi i svi smo silno motivisani".

Iako je posjeta na utakmici sa Jagodinom bila ispod očekivanja svih u Humskoj 1, južna tribina je bila standardno popunjena, a pjesma se čula svih 90 minuta.

Očekuje se da i na utakmici sa Bragom podrška bude "u ravni" sa značajem događaja.

"Podrška navijača nam je izuteno važna. Sa njima već vodimo 1:0 prije nego što počne utakmica. Zato ih molim da dođu i u srijedu i podrže nas", poručio je na kraju Moreira.

(MONDO, foto Beta, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC