• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda izgubila, drugi je Rad

Hajduk savladao Zvezdu u Kuli sa 2:0 što je iskoristio Rad i pobjedom nad Vojvodinom od 1:0 domogao se drugog mjesta.

 JSL: Zvezda izgubila, drugi je Rad Izvor: MONDO

Crvena zvezda je poslije sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda, odnosno uvodnih osam kola bez poraza, doživjela dva za redom. Poslije Partizana, crveno-bijele je "srušio" i Hajduk.

Tako je "pala" na treće mjesto, jer je ostala na 22 boda, a sada je drugi Rad, sa bodom više, poslije trijumfa na Banjici protiv Vojvodine - 1:0 (0:0).

Kuljani su tako u desetom kolu Jelen Superlige ostvarili prvu pobjedu - 2:0 (1:0). Ostavili su "fenjer" Metalcu, jedinoj ekipi uz Čukarički bez "trojke" u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Golove za Hajduk postigli su Miloš Kovačević u 13. minutu i Aleksandar Petrović u 83.

Zvezda je, doduše, dala gol, u 87. minutu. Dejan Milovanović je izveo slobodan udarac, savladao golman Bojana Braća, ali je sudija Danilo Mihajlović iz Vranja poništio gol na signalizaciju pomoćnika, jer se nisu stekli uslovi za nastavak igre neposredno poslije izmjene Kuljana.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić u najavi utakmice rekao je da izuzetno cijeni kolegu iz Hajduka, Dragoljuba Bekvalca. I upravo ga je Bekvalac iznenadio.

Kuljani, suprotno onome na šta su navikli srpsku fudbalsku javnost, počeli su otvoreno, što je gostima ostavilo dosta prostora u napadu.

Plod takvog starta je pet šansi (3:2 za Hajduk) za 13 minuta, od kojih je Kovačević iskoristio posljednju u tom nizu.

Između ostalog, Milovanović je pogodio stativu iz "slobodnjaka".

A onda je Kovačević, neometan sa šest metara, loptu glavom poslao u mrežu. Prethodno, prekid je izveo Maksimović, a Radanović je, takođe glavom, sebi upisao asistenciju.

Kako je vrijeme odmicalo, domaćin se sve više zatvarao, a Zvezde je djelovala sve otvorenije. Kristić je u drugom poluvremenu vršio izmjene kojima je sve karte bacao na napad.

Međutim, umjesto da njegov tim izjednači, primio je još jedan gol.

Kuljani su mogli da udvostruče prednost u 78. minutu kada se u sjajnoj šansi našao Miloš Živanović. Loptu je zakačio golman Saša Stamenković, a onda Li Adi je "makazicama" izbacio sa gol-linije.

Ipak, spasa za crveno-bijele nije bilo u 83. minutu. Pauljević je snažno tukao, Stamenković samo kratko odbio loptu, koje se dokopao Petrović i postavio konačnih - 2:0.

Dragoljub Bekvalac je na klupi Hajduka sjedio samo u prvom poluvremenu. Prema nezvaničnim informacijama iz Kule njemu je pozlilo u poluvremenu, pa je u nastavku ekipu vodio Nikola Džomba.

U finišu prvog dijela sudija Mihajlović je sa klupe udaljio Gorana Vasilijevića, zamjenika sportskog direktora Zvezde.


HAJDUK: Brać, Kasalica (od 67. Kozoš), Pauljević, Radanović, Maksimović, M. Kovačević, Jovanović (od 87. Novaković), Bogić, Živanović, Komazec, V. Kovačević.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov (od 25. Vulićević), Mikić, Adi, Tošić - Isah (od 61. Jevtić), Milovanović, Kadu, Vešović (od 46. Trifunović) - Perović, Kaluđerović.

"Građevina" baš visoka



Rad je zabilježio sedmu pobjedu u prvenstvu, šestu uzastopnu i popeo se na drugo mjesto, na dva boda od lidera, Partizana.

Na Banjici je "pala" Vojvodina - 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je Nemanja Andrić u 51. minutu. Poslije duge akcije, ušao je u šesnaesterac i odmjerenim udarcem lijevom nogom savladao Željka Brkića.

Gosti su bolje počeli meč - Oumaru Abubakar je obišao golmana Borjana i poslao loptu u praznu mrežu, ali se ispriječio Tomislav Pajović. Zatim je Mario Đurovski, koji se vratio u tim poslije suspenzije, izveo prekid, Trajković je glavom odlično šutirao, ali je lopta samo "liznula" prečku.

A onda se sve okrenulo. U finišu prvog i tokom cijelog drugog poluvremena na terenu je postojao samo jedan tim - Rad.

"Građevinari" su u nastavku mogli da deklasiraju Novosađane, a što nisu, sami su krivi.

Todorovski je bio sam u šesnaestercu, mogao je da uposli Jovančiča, ali se odlučio na udarac, koji je izblokiran.

Branislav Jovanović je oduzeo loptu odbrani Voše i umjesto da uposli Jovančića, šutirao je pored gola. Miloš Dimitrijevića, igrač utkamice, šutirao je sa 14 metara, tik pored lijeve stative, a onda je i sjajno pronašao Luku, ali je njegov udarac odbranio Brkić.

U loži stadiona na Banjici bio je selektor Vladimir Petrović Pižon, a od poznatih "faca" tu su bili Savo Milošević, Radovan Ćurčić, Miloš Đelmaš, proslavljeni vaterpolista Jugoslav Vasović, braća fudbalera Vojvodine Marko Đurovski i Žarko Lazetić...

RAD: Borjan, Todorovski, Koković, Ranđelović, Dimitrijević (od 90. Milivojević), Pajović, Jovanović, Luka, Andrić (od 78. Stanojević), Jovančić (od 73. Kojić), Leković.

VOJVODINA: Brkić, Vulićević, Pavlović (od 2. Smiljanić), Medojević, Trajković, Mojsov, Lazetić (od 68. Bilbija), Tumbasević, Merebašvili, Đurovski (od 59. Mudrinski), Abubakar.


REZULTATI 10. KOLA:

Hajduk - Crvena zvezda 2:0 (1:0)
/Kovačević 13', Petrović 83'/

Rad - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Andrić 51'/

Subota

OFK Beograd - Smederevo 2:2 (1:1)
/Rodić 24', Milić 53' - Ćeran 39', Marinković 65'/

Inđija - Čukarički 0:0

Borac - Spartak 0:0

Sloboda Sevojno - BSK 2:1 (1:1)
/Lazić 39', Ademović 57' - Ivan Vukadinović 33'/

Metalac - Javor 1:3 (1:0)
/Đokić 27' ag - Milovanović 62', Silva 84', Momčilović 90'/

Partizan - Jagodina 3:0 (0:0)
/Moreira 52', Iliev 86', Petrović 90+3' p/

TABELA; Partizan 25, Rad 23, Zvezda 22, Vojvodina 19, Sloboda 17, OFK Beograd 15, Spartak 14, Smederevo 14, Jagodina 12, Borac 12, Javor 11, BSK 10, Inđija 10, Hajduk 5, Čukarički 3, Metalac 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC