• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Istorijska pobjeda Udinezea

Poslije svega tri osvojena boda na prethodnih 20 gostovanja na stadionu Sveti Nikola, uz 17 poraza, Udineze je konačno pobijedio Bari kao gost.

 SERIJA A: Istorijska pobjeda Udinezea Izvor: MONDO

Sampdorija do pobjede u trećem minutu nadoknade.

U nedjelju popodne, u naizgled nezanimljivim mečevima devetog kola Serije A, bilo je vatre na sve strane.

Uvertira je bila pobjeda nedodirljivog lidera Lacija protiv Palerma u gostima (0:1), a nešto kasnije Udineze je došao do prve pobjede u istoriji na stadionu Sveti Nikola u Bariju (0:2), Sampdorija je golom u trećem minutu nadoknade nanijela Ćezeni peti poraz u posljednjih šest mečeva (0:1), dok je Napoli pobijedio u Breši prvi put od 1995. godine i popeo se na četvrto mjesto na tabeli (0:1).

Golova nije bilo samo u Parmi, gdje su domaćini poveli u crvenim kartonima u 50. minutu, kada je isključen bio Džemaili, ali fudbaleri Kjeva "izjednačili" u 84. minutu kada je drugi žuti karton dobio Fernandez.

Sa tim bodom Parma je podijelila fenjer sa još tri tima, Ćezenom, Bolonjom i Barijem, dok će Fiorentina takođe biti na deobi posljednjeg mjesta i osam osvojenih bodova bar do 20.45, kada tim našeg Siniše Mihajlovića igra posljednji meč devetog kola, protiv Katanije na Siciliji.

Izgube li, fudbaleri Viole ostaće na začelju tabele, a sa tri boda protiv "slonova", Fiorentina bi otišla čak do sredine tabele.

Nikada od osnivanja, "zebrete" sa Friulija nisu pobijedile Bari u gostima. Bez obzira o kom se takmičenju radilo... Samo tri puta Udineze je odnio bod sa Svetog Nikole, a ove nedjelje, uspio je da odnese sva tri.

Aleksis Sančez doveo je crno-bijele, koji su ovog puta igrali u narandžastom, u vođstvo u 16. minutu, ali je Bari imao kapitalnu šansu da izjednači u 51. minutu, kada je Bareto promašio jedanaesterac. Nije prošlo mnogo, a Isla je kaznio domaćina golom za 0:2, u 60. minutu...

Sampdorija je poslije skandala koji je izazvao najbolji igrač tog tima Antonio Kasano igrala smušeno i defanzivno na Dino Manuciju, sve dok nije "sjevnula" kontra u trećem minutu nadoknade. Mladi Gido Marilungo pobjegao je po desnoj strani, smireno po zemlji poslao loptu na peterac, gdje je u punom trku bio reprezentativac Italije Đampaolo Pacini. Ostalo mu je samo da preusmjeri loptu u praznu mrežu, što je i uradio - 0:1.

Ćezena je bila hit tri nedjelje na početku sezone, kada je poslije 19 godina od posljednjeg učešća u Seriji A osvojila sedam bodova od devet mogućih. Ali, od tada, "vilini konjici" uzeli su samo bod u narednih šest kola i to protiv Parme na svom terenu.

Po pravoj provali oblaka u Breši, gdje Napoli nije gostovao od sezone 2000/01, gol odluke postigao je Ezekil Laveci sa pet metara... Igrao se 77. minut.

REZULTATI 9. KOLA:

Palermo - Lacio 0:1 (0:1)
/Dijas 27/

Bari - Udineze 0:2 (0:1)
/Sančez 16, Isla 60/

Breša - Napoli 0:1 (0:0)
/Laveci 77/

Kaljari - Bolonja 2:0 (0:0)
/Nene 51, Najngolan 78/

Ćezena - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Pacini 90+3/

Parma - Kjevo 0:0

Katanija - Fiorentina 0:0

U subotu:

Roma - Leće 2:0 (0:0)
/Burdiso 62, Vučinić 76/

Milan - Juventus 1:2 (0:1)
/Ibrahimović 82 - Kvaraljela 24, Del Pjero 65/

U petak:

Ðenova - Inter 0:1 (0:1)
/Muntari 45/

TABELA: Lacio 22, Inter 18, Milan 17, Napoli 15, Juventus 15, Sampdorija 14, Kjevo 14, Udineze 13, Roma 12, Palermo 11, Đenova 11, Leće 11, Kaljari 10, Katanija 10, Fiorentina 9, Breša 9, Bolonja 8, Ćezena 8, Bari 8, Parma 8.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC