• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAD: Mi smo pobjednici

Trener "građevinara" pohvalio atmosferu u svlačionici, jer nema euforije. Šef struke Vojvodine neće da analizira igrače.

 RAD: Mi smo pobjednici Izvor: MONDO

Vijest dana u srpskom fudbala je da je Rad na drugoj poziciji Jelen Superlige. Odličnom igrom u derbiju 10. kola protiv Vojvodine, "građevinari" su sasvim zasluženo osvojili tri boda i zahvaljujući kiksu Zvezde u Kuli, došli na dva koraka od lidera (Partizana).

Ipak, u Radu se ne zanose i ne lete. Poslije pobjede nad Vojvodinom od 1:0, koja je mogla da bude i daleko ubjedljivija, trener Rada Marko Nikolić rekao je da je trenutna pozicija veliko zadovoljstvo za sve u klubu, ali i da ga raduje smirenost fudbalera u svlačionici.

"U svlačionici nema euforije, nema pretjeranog zadovoljstva niti samozadovoljstva poslije dobrih rezultata. Naša filozofija je vrlo prosta - u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Tako je bilo i proteklih sezona kada nam nije išlo, a evo nas sada na mjestu na kojem je mnogo lijepo biti. Svi znaju da je teško doći do visokih pozicija, ali i da ih još teže odbraniti. Trudićemo se da odbranimo mjesto na kome se nalazimo", rekao je Nikolić.

"Odavno govorim da kad ovaj tim igra 'na maksimumu', daje sve od sebe na terenu, onda može biti opasan za svakog. kad nije tako, onda smo u problemu".

Mladi stručnjak je dodao da je ekipa i u meču sa Vojvodinom pokazala pobjednički mentalitet i taktičku disciplinu.

"Hvala publici na fenomenalnom ambijentu. Ona nam je uvijek vijetar u leđa. Ali, prije svega čestitke igračima na zajedništvu, zalaganju i disciplini. Zaslužili smo pobjedu", zaključio je Marko Nikolić.

Po svim ocjenama igrač utakmice Miloš Dimitrijević, skromno je rekao da je ovo pobjeda tima i naglasio da se samo danas slavi, a već od sutra kreće priprema za naredne mečeve.

Na tribinama je bio i selektor Srbije, Vladimir Petrović Pižon. Naravno, Dimitrijević kaže da bi, kao i svaki fudbaler, želio da jednog dana zaigra za reprezentaciju, ali da je njegovo da igra i da se maksimalno trudi, što i čini.

Uoči utakmice sa Radom, trener Vojvodine Zoran Milinković izjavljivao je kako njegovi igrači jedva čekaju da počne duel, pogotovo poslije neriješenog rezultata sa OFK Beograda i umalo eliminacije u Kupu od Srema u Jakovu.

Na konstataciju MONDA da se ništa od te želje nije vidjelo na Banjici, Milinković je izbjegao odgovor, a na dodatno pitanje šta se dešava sa Marijom Đurovskim, trener "lala" je rekao:

"Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da ocjenjujem njegovu igru. Sve što imam da kažem igračima, reći ću im u svlačionici. Rad je bio bolji i zasluženo pobijedio".

"U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika, ali je Rad dao gol na vrijeme i nismo uspjeli da uđemo u svoj ritam, a nisu pomogle ni promjene u timu. U svim segmentima igre Rad je bio bolji", završio je Milinković.

(P. V, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC