• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasano se izvinio, hoće da ostane u Sampu

Naizgled nepokolebljivi Antonio Kasano (28) rekao je: "Izvini"... Vjerovatno prvi put u karijeri.

 Kasano se izvinio, hoće da ostane u Sampu Izvor: MONDO

Poslije žestoke svađe Kasana sa predsjednikom Sampdorije Rikardom Garoneom, naočigled svih igrača i članova stručnog štaba, klub iz Đenove najavio je da će od Serije A zatražiti pravo da raskine ugovor sa svojim najboljim fudbalerom i da ga se otarasi...

Ipak, u nedjelju, poslije pobjede Sampdorije u Ćezeni u nadoknadi vremena (0:1), Kasano je izašao pred novinare i izvinio se Garoneu za ružne riječi koje mu je uputio.

"Veoma sam razočaran zbog svega što se dogodilo i već sam se na očigled svih igrača izvinio predsjedniku Garoneu, kojeg veoma poštujem", rekao je Kasano, koji je sa Garoneom ušao u žustru verbalnu raspravu kada je odbio da pravi društvo predsjedniku na jednoj svečanoj večeri.

Kao razlog za "ne", Kasano je naveo činjenicu da mu je supruga trudna i da želi da provodi više vremena sa njom, jer svakako ima i suviše obaveza na treninzima, utakmicama i putovanjima sa ekipom. Očigledno je "neka tamo večera" bila previše sa Kasana, ali Garone nije prihvatio "ne", poslije čega je buknula svađa.

Tom prilikom Kasano nije birao riječi koje upućuje prvom čovjeku kluba, ali je potom promijenio ploču.

"Želim da ostanem u Sampdoriji i znajte da postoji razlog za moju ljutnju", dodao je, ali nije želio da otkrije koji je to razlog zbog kojeg želi da bude uz suprugu što više može.

"Sve što se dogodilo je zbog specifičnog momenta u kojem se nalazimo i koji proživljavam zajedno sa svojom suprugom. Želim da joj budem što je bliže moguće, a to nije često slučaj zbog mojih profesionalnih obaveza. Zato, vjerujte da postoji razlog. Ne želim javno da ga otkrivam sada, jer je to moja privatna stvar", ostao je zakopčan Kasano, koji je zbog burnog temperatamenta i iz Rome iz Real Madrida otišao u ne baš prijateljskim odnosima sa pretpostavljenima.

Kasano je prije nekoliko nedjelja otkrio novinarima da je njegova supruga Karolina, sa kojom se vjenčao prošlog ljeta, u drugom stanju.

"Mediji su sve što se dogodilo između Garonea i mene predstavili tako da sam ja ispao potpuni negativac i u tome su uspjeli ponovo... Oni nisu uzeli u obzir šta je sve prethodilo tome i koliko sam puta potom ljudima u svojoj okolini objasnio kroz koliko ozbiljan period prolazim", dodao je Kasano, koji bi navodno u januaru mogao da pređe u Juventus, Inter, Napoli ili Mančester siti.

"Pročitao sam čak i da sam sve iscenirao kako bih isforsirao da u skorije vrijeme odem iz kluba, ali evo javno poručujem, ako mi bude pružena šansa, moja prva opcija je da ostanem u Sampdoriji", jasan je bio Kasano, kojeg navijači ili obožavaju ili mrze.

Zbog temperatmenta, prethodna dvojica selektora Italije Marčelo Lipi i Roberto Donadoni nisu ga zvali u nacionalni tim, uprkos vanserijskom fudbalskom umijeću, ali ga je njihov nasljednik Ćezare Prandeli vratio među "azure".

Kasano je debitovao u seniorskoj konkurenciji u sezoni 1999/2000, kada je za Bari postigao tri gola na 21 utakmici u Seriji A. Naredne sezone takođe je bio tri puta strijelac za klub iz grada u kojem je rođen, a već 2001. godine prešao je u Romu, za koju je igrao do polovine sezone 2005/2006 i za to vreme postigao 51 gol na 147 utakmica za "vučicu".

Tada je uslijedio transfer u Real Madrid u kojem je Kasano doživio najteži period u karijeri, jer je za sezonu i po u Španiji odigrao svega 25 utakmica za "kraljevski klub" i postigao četiri gola. Kada je u sezoni 2006/2007 češće bio na tribinama i pod suspenzijom zbog nediscipline, uslijedila je prvo pozajmica, a potom i transfer u Sampdoriju, za koju igra od ljeta 2007. godine.

Do danas, Kasano je za Sampdoriju postigao 41 gol na 110 utakmica.

Za reprezentaciju, Kasano je postigao pet golova na 19 nastupa, a zanimljivo da je ovaj napadač bio potpuno u zaštiti Garonea od trenutka kada je stigao u Đenovu. Garone je čak uporedio Kasana sa dve najveće igračke legende Sampdorije, Đanlukom Vijalijem i Robertom Manćinijem, napadačkom tandemu koji je Sampdoriji donio do sada jedinu titulu prvaka Italije, u sezoni 1990/1991, a potom odveo klub do finala Kupa evropskih šampiona naredne sezone.

Tada je Barselona bila bolja i pobijedila sa 1:0 golom Ronalda Kumana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC