• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL u brojkama: Rad gazi, prvenac Hajduka

Deseto kolo Superlige dobija epitet najzanimljivijeg od početka sezone. Nije palo najviše golova, ali je bilo velikih iznenađenja, dobrog fudbala...

 SL u brojkama: Rad gazi, prvenac Hajduka Izvor: MONDO

Postignuto je 17 golova, što je drugi najbolji učinak ekipa u ovoj sezoni. Najviše golova do sada bilo je u 8. kolu - 23.

Rad je hit jesenje polusezone. Ekipa Marka Nikolića probila se na drugu poziciju u velikom stilu, pobjedom nad Vojvodinom (1:0) u derbiju 10. kola. To je sedma pobjeda "građevinara" u sezoni, šesta uzastopna!

Interesantno je da je Rad i u prošloj sezoni oba puta pobijedio Vojvodinu.

Najveće iznenađenje priredio je kulski Hajduk, koji je pobijedio Crvenu zvezdu - 2:0. To je prva pobjeda Kuljana u ovoj sezoni i ujedno drugi uzastopni poraz crveno-bijelih. Ovo je bio i prvi meč na kojem je Zvezda primila više od jednog gola.

Poraz u Kuli mogao bi da za posljedicu ima novu promjenu trenera u Zvezdi, što bi značilo da bi klub iz Ljutice Bogdana dobio već trećeg trenera od početka sezone (Aleksandar Kristić naslijedio Ratka Dostanića).

Partizan je drugi put pogodio "trojku". U 4. kolu, crno-beli su pobijedili Rad (3:0), a u ovom identičnim rezultatom Jagodinu. "Parni valjak" je i dalje najefikasnija ekipa sa 20 golova.

Ipak, vlasnik najubedljivije pobjede u dosadašnjem dijelu takmičenja je Rad, koji je u 1. kolu deklasirao Čukarički rezultatom 4:0.

Rad je poslije uvodnog kola bio na prvom mjestu, baš zbog tog ubjedljivog trijumfa, a u 4. kolu je zauzimao deveto mjesto. Od tog kola, "građevinari" su išli uzlaznom linijom i sada su na odličnom drugom mjestu.



Poslije ovog kola više nema neporaženih ekipa. Poklekla je i Vojvodina, koja je i dalje ekipa sa najmanje primljenih golova (samo dva), ali "lale" već drugu uzastopnu utakmicu nisu dale gol (protiv OFK Beograda je bilo 0:0).

Duel sa Radom je bio četvrti u ovoj sezoni u kojem Vojvodina nije uspjela da zatrese mrežu protivnika - protiv Jagodine, Sevojna i OFK Beograda bilo je 0:0.

Javor je ostvario drugu pobjedu u sezoni i prvi put na jednom meču dao tri gola. Inđija je odigrala drugi meč pod vođstvom novog trenera Saše Nikolića i opet je zabilježila rezultat 0:0.

Spartak već treće kolo zaredom ne zna za pobjedu. Posljednju je ostvario u 7. kolu protiv Hajduka (1:0), a potom izgubio od OFK Beograda i Rada. U minulom, 10. kolu, odigrao je 0:0 sa Borcem u Čačku.

OFK Beograd i Smederevo su odigrali utakmicu sa najviše golova (2:2), a zanimljivo je da je to i jednoj i drugoj ekipi drugi uzastopni remi. Inače, na tom meču Nemanja Milić je dao prvi gol u prvenstvu za "romantičare".

Jedine ekipe bez pobjede i dalje su Čukarički i Metalac.

U ovom kolu pokazana su dva crvena kartona, oba na meču Sloboda Sevojno - BSK (Jovanoviću iz Slobode i Radunoviću iz BSK-a).

Dosuđen je samo jedan penal - za Partizan protiv Jagodine (realizator Radosav Petrović).

Na listi strijelaca i dalje vodi Miloš Dimitrijević iz Rada sa pet golova, koji protiv Vojvodine nije pogodio, ali je igrao odlično i bio je prva figura meča. Odmah iza njega su Radosav Petrović iz Partizana, Dragan Ćeran iz Smedereva, kao i napadači Zvezde Andrija Kaluđerović i Miloš Trifunović sa po četiri gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC