• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA i FIFA uvode prinudnu Upravu u FS BiH!

FIFA i UEFA najavili oštre mjere prema pojedincima u Fudbalskom savezu BiH u slučaju neusvajanja Statuta.

 UEFA i FIFA uvode prinudnu Upravu u FS BiH! Izvor: MONDO

Visoki funkcioneri FIFA i UEFA asocijacija stižu u Sarajevo kako bi čelnicima Fudbalskog saveza BiH na sjednici Izvršnog odbora, koja će biti održana u srijedu, 3. novembra, izdali jasne i nedvosmislene direktive da do 31. marta naredne godine moraju usvojiti Statut za izbor jednog predsjednika ili će Savez biti suspendovan.

Funkcioneri su najavili oštre mjere i sankcije prema pojedincima u Fudbalskom savezu BiH u slučaju neusvajanja Statuta kakav je u 207 zemalja FIFA, a koji podrazumijeva ukidanje tročlanog predsjedništva i dogovor između svih "strana" unutar FSBiH.

"Dobili smo dopis u kome se navodi da će  uvesti prinudnu upravu u Fudbalskom savezu do konačnog rješenja. To je nešto novo i svi smo zatečeni, svjesni šta to znači", izjavio je fudbalski zvaničnik koji je želio da ostane anoniman, a prenosi portal "Sve vijesti".

Kako saznaje ovaj portal, dopis je dodatno podigao tenzije među "partnerima" u vlasti FSBiH, Hrvatski delegati drže se suzdržano, bošnjački "dvolično", a u Fudbalskom savezu RS ostaju pri svojim "tvrdim" stavovima.

Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković rekao je za "San" da neće biti raspada Saveza ni suspenzije, da je vrijeme da se prestane sa prijetnjama i da čelnici Uefe i Fife treba da znaju cijelu istinu i činjenično stanje u državi i fudbalu.

"Ne pristajemo na ultimatume, već na dogovor koji će biti u interesu fudbala. Čuo sam za vijest o prinudnoj upravi, ali to otvara brojna pitanja. Ko će odrediti upravu, kome će odgovarati i kakva je svrha njenog rada? Nama je cilj rješenje koje će zadovoljiti sve strane u BiH", naglasio je Petković.    

(Srna)                           

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC