• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rad je u modi

O klubu sa Banjice se trenutno najviše priča u srpskom fudbalu. Sa pravom. Nikolićeva želja - da tim ostane na okupu.

 Rad je u modi Izvor: MONDO

Da se rad isplati pokazuju trener Rada Marko Nikolić i njegova ekipa, koja u ovoj jesenjoj polusezoni blista u srpskom superligaškom fudbalu.

Poslije deset kola, Rad je, na iznenažujuće visokom - drugom mjestu na tabeli, sa samo dva boda iza Partizana. Iza njega su Crvena zvezda, Vojvodina...Iznenađujuće samo za one koji nisu pratili rad Marka Nikolića i igre Rada u ovoj sezoni.

Rad ove sezone ima samo jedan poraz (od lidera Partizana 0:3) i dva remija. Sve ostalo pobjede, nanizao je sedam, od toga šest uzastopnih! Poslije Partizana, koji je dao 20 golova, Rad je po efikasnosti na drugom mjestu - sa 14, a ovog ljeta napustio ga je ubojiti strijelac Andrija Kaluđerović.

Ali, ako nema Kaluđerovića, tu su Miloš Dimtrijević, Nemanja Andrić, Nemanja Kojić, Predrag Luka...A prije svih tu je mladi stručnjak Milan Nikolić, koji je više od dvije godine prvi trener u Radu i sada sa svojim saradnicima u stručnom štabu ubira plodove napornog i kvalitetnog rada.

"Imamo mlad tim, najstariji igrač ima 26 godina, a glavne odlike su zajedništvo, discplina, vjera u sopstveni kvalitet i rad", kaže Nikolić dan poslije pobjede nad Vojvodinom (1:0) u derbiju 10. kola JSL.

U Radu se ne zanose trenutnom pozicijom na tabeli. Vjeruju u sebe i žele da nastave u istom ritmu, filozofija je jednostavna - na pobjedu u svakom meču!

Bliži se zimska pauza, a to znači i mogući odlasci igrača. Sada su mnogi od radovaca na cijeni.

"Za mene bi najveće pojačanje bilo kad bi ovaj tim ostao na okupu. Ove sezone smo dobro izbalansirali tim, došli su nam igrači koji su nam bili potrebni i bio bih stvarno najsrećniji kada bi ovi momci ostali zajedno da prođemo još jedne pripreme", kaže Nikolić.

Ipak, to će biti teško ostvariti...

"Treba biti realan, već sada ima dosta interesovanja za naše fudbalere, a neminovnost je da nas neko napusti. Mi ćemo raditi planski i truditi se da na svaku poziciju imamo adekvatnu zamjenu, imamo i mlađe koji dolaze...", dodao je Nikolić.

Naravno, i Nikolić ima svoje trenerske ambicije. Kažu da su one najviše.

"Želim da prođem dokle budem mogao. Ja ću, sa svojim saradnicima, uraditi sve da dođemo što je više moguće. Imam velike ambicije, da jednog dana budem u velikom klubu, ovde ili u inostranstvu, možda i u Fudbalskom savezu Srbije, ali kada za to dođe vrijeme. Sad smo svi fokusirani na Rad i na našu filozofiju", kaže Nikolić.

Cijeli razgovor sa Nikolićem pogledjate na našem web sajtu www.mondo.rs

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC