• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić za MONDO: Mi se pitamo

Kapiten Partizana veliča snagu Brage, ali uvjerava da crno-bijeli mogu do pobjede. Saša Ilić podsjeća da ni "veći" rivali nisu bili imuni na Grobare.

 Krstajić za MONDO: Mi se pitamo Izvor: MONDO

Agresivno i napadački, ali oprezno i mudro. To je plan crno-bijelih za meč sa Bragom.

Imaju imperativ pobjede kako bi ostali u konkurenciji za treće mjesto u Grupi H Lige šampiona. Svjesni su i da im je to mač sa dve oštrice, ali i da nemaju izbora.

"Spremni smo", jasnom porukom je Mladen Krstajić počeo razgovor za MONDO.

"Stojim iza ranije izrečenog - Braga je fantastična ekipa. Ali, bez obzira na naš poraz od prije dve nedjelje, pokazali smo da možemo da se nosimo sa njom. Samo, neophodno nam je više koncentracije. Ovdje ćemo morati više da rizikujemo".

Time će i odbrana, čiji je Krstajić komandant, imati više posla.

"To je sigurno, ali svjesni smo toga. Cijela ekipa mora da bude obazriva. Naročito kada budemo pravili propuste na sredini terena. Na svakom dijelu terena i u svakom trenutku moramo da budemo budni".

Kapiten Partizana podsjeća na blistava izdanja portugalskog tima iz plej-ofa za Ligu šampiona kada je eliminisao Sevilju.

"Najjači su u transformaciji. Ako nam uzmu loptu na sredini terena, za čas će se trojica - četvorica naći u završnici".

Braga nije tako dobro igrala u prvoj utakmici protiv Partizana, a ipak je pobijedila.

"Možda nije, ali to je zato što joj mi nismo dozvolili više. I dalje tvrdim da ćemo se u Beogradu mi pitati. Imamo snage i znanja za tih 90 minuta", dodao je iskusni defanzivac i nastavio:

"Nismo se zasitili igranja u Ligi šampiona. Želimo da napravimo dobar rezultat, da osvojimo koji bod".

Za srpskog šampiona je "biti ili ne biti" u Evropi.

"Igrači ne osjećaju pritisak jer igraju u Partizanu. Na svakom treningu su dužni da pruže maksimum, a kamoli na utakmici. A koliko samo imamo igrača sa mnogo odlučujućih utakmica 'u nogama', i to utakmica koje su dobijali. Važno je da su svi čvrsto na zemlji i da osjećaju dozu odgovornosti".

Vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, ali svi igrači Partizana vjeruju i da će im dodatnu snagu uliti energija sa tribina.

"Podrška navijača sigurno neće biti manja nego protiv Arsenala", zaključio je Mladen Krstajić.

Ilić: Nikome nije svejedno pred Grobarima

I njegov zamjenik, Saša Ilić, posebno apostrofira ulogu Grobara u ostanku Partizana na evropskoj sceni i na proljeće.

"Nijednoj ekipi nije svejedno pred našim navijačima. Pogotovo neće biti lako igračima Brage, jer se ne sreću tako često sa atmosferom kakva će biti na našem stadionu. Tu vidim našu šansu".

Bolno je sjećanje na meč u Bragi. Ali, sve može da se ispravi u srijedu uveče u Beogradu.

"Nisu bili bolji ni za gol, a kamoli za dva. Međutim, piše se samo rezultat iako 0:2 ne oslikava realno događaje na terenu".

Crno-bijeli su pred velikim izazovom - kako napasti protivnika iz sve snage, a pritom zatvoriti prilaze golu Vladimira Stojkovića.

"Imaju četvoricu izuzetno brzih igrača. U prvoj utakmici su čekali priliku za kontru, dočekali su je i iskoristili. Najjače oružje im je transformacija. Moramo da ih napadnemo iako to može da nam donese mnogo problema, jer ćemo im ostaviti dosta prostora za kontre. Zato moramo da igramo agresivno, ali istovremeno i pametno. Ne smijemo da dozvolimo da ijedan njihov igrač bude usamljen".

Ilić se rado sjeća uvodnih minuta duela sa Arsenalom kada je Partizan iznenađujuće "stisnuo" renomiranog rivala.

"Poneseni atmosferom krenućemo snažno i protiv Brage. U toj utakmici nemamo šta da izgubimo. Braga je slabija od Šahtjora i Arsenala i sa njom možemo da se nosimo. Ako budemo imali sreće da brzo damo gol, biće to veliki 'plus' za nas. Samo ne bih volio da u ranoj fazi sjevne njihova kontra... Ipak, utakmica se igra 90 minuta i mnogo toga može da se dogodi, čak i preokrene".

U ekipi je dosta mladih igrača, kojima će biti teže da se izbore sa opterećenjem tako značajne utakmice.

"Sigurno nije veći pritisak nego pred revanš sa Anderlehtom. Tada smo se borili za plasman u Ligu šampiona, još šest jakih utakmica i veliki novac za klub. I sada mnogo želimo pobjedu. I sada ima pritiska, ali ne kao u Briselu. Zato sam bezbrižan po pitanju kako će igrači podneti to opterećenje. Kad počne utakmica, svi okovi padaju", završio je Saša Ilić priču za MONDO.

(R.J. - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC