• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić: Zašto vjetar u leđa Partizanu?

"Sramota je da komšije povedu tako što bude ofsajd od dva metra. Nama se poništi gol i to niko ne pominje", kaže sportski direktor Crvene zvezde.

 Adžić: Zašto vjetar u leđa Partizanu? Izvor: MONDO

Poslije dva uzastopna poraza u prvenstvu, kojima je surovo prekinuta dominantna serija od sedam pobjeda u Superligi, odgovornost da izađe pred novinare, a samim tim i navijače, preuzeo je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

Kako su crveno-bijeli u nedjelju dana uspjeli da od "plus 3", naprave "minus 3" za Partizanom, glavna je tema u Ljutice Bogdana 1a.

Odmah poslije poraza u Kuli, od Hajduka (0:2), trener Aleksandar Kristić preuzeo je punu odgovornost na svoja pleća i navodno čak ponudio ostavku čelnicima kluba, ali je Adžić poručio da mladi trener ostaje na svom mjestu.

"Aleksandar Kristić je naš trener i u narednom periodu. Dokle? Vidjećemo...", rekao je Adžić u razgovoru sa novinarima i na taj način potvrdio ranije iznesen stav rukovodstva.

"Zasad ima naše puno povjerenje i ostaje na klupi Crvene zvezde", dodao je.

Da li je Kristić zaista ponudio ostavku?

"Meni nije ponudio ostavku. Rekao je da preuzima odgovornost za poraze, ali nije samo on odgovoran, već i igrači, ja, kompletan klub...", demantovao je Adžić, koji ipak najavljuje da će biti još razgovora na svim nivoima.

"Pričaćemo o svemu... Ne može Crvena zvezda da preko koljena mijenja neke stvari. Do prije samo sedam dana, mediji su Kristića veličali, govorili da je budućnost trenerske struke. Ne može poslije dva poraza da mu se sječe glava".

Sportski direktor Zvezde ne pomišlja da se preda poslije 180 minuta u kojima njegov tim nije postigao gol.

"Loša partija u derbiju i nedopustiva igra u Kuli uticali smo da sada zaostajemo tri boda za Partizanom, ali kao što smo prije sedam dana imali isto toliko prednosti, tako i ovo može da se nadoknadi. Ništa nije gotovo..."

Rukovodioci Crvene zvezde, na čelu sa predsjednikom Vladanom Lukićem, već su održali "žestok" sastanak sa igračima, kojima je "očitana bukvica" za prikazano u posljednja dva prvenstvena kola. Adžić potvrđuje da će biti i sankcija.

"Igrači će sigurno snositi posljedice zbog loše igre, kao i stručni štab i uprava. Svi snose dio krivice".

Ipak...

"Najlakše je kazniti, ali najvažnije je da oporavimo ekipu i pobijedimo u narednim utakmicama. Biće pojedinci kažnjeni, ne zbog igre, nego zbog nezalaganja".

Kao bivši igrač Crvene zvezde, Adžić je svjestan da ekipa može da upadne u krizu i odigra loše, ali igračima ne dozvoljava da im pažnju odvlače "nefudbalske stvari". Sportski direktor kluba tvrdi da se u javnosti skreće tema sa fudbala, čim Zvezda preuzme vođstvo na tabeli.

"Meni je krivo što se pred svaku utakmicu bavimo nekim drugim stvarima, a ne fudbalom. Kada god je Crvena zvezda prva. 'spoljne sile' trudile su da nametnu nefudbalske teme".

O čemu je konkretno reč?

"Pred derbi, stvorena je atmosfera da igrač koji slučajno napravi grublji start može da bude uhapšen. Pred gostovanje u Kuli, pričalo se o tome da li će ulaznica biti ili neće biti 1.000 dinara, da li će moći da se uđe na stadion. Ne tražim alibi, odigrali smo katastrofalno i izgubili, ali ne ide da uprava Zvezde sjedi u nekom ćošku, da obezbjeđenje generalnom sekretaru kluba Andriji Kleutu zavrće ruku, da sudija poništi gol iz slobodnog udarca...", nabraja Adžić.

On smatra da bi sudija poništio gol Dejanu Milovanoviću i da je bilo 0:0...

"Možda to na 2:0 ne bi ništa promijenilo, ali isto bi se dogodilo i na 0:0", kaže Adžić.

"Tako nešto je nedopustivo", dodaje i podsjeća da je bilo još stvari zbog kojih Crvena zvezda ima pravo da misli da je oštećenja u Kuli:

"Goran Vasiljević isključen je, jer je jednom ustao sa klupe i to ga je isključio četvrti sudija, a glavni rekao da ostane na klupi!? Doping kontrola radi se u restoranu... Neću da branim igrače, ali svaka utakmica je na krv i nož", rezimirao je.

Adžić je potom povukao paralelu između poništenog gola Crvenoj zvezdi i onog koji je Partizan protiv Jagodine postigao iz, kako kaže, očiglednog ofsajda.

"Ne želim da pričam o komšijama, ali sramota je da u 50. minutu dobiju vjetar u leđa i povedu tako što bude ofsajd od dva metra. O tome niko ne govori. Nama se poništi gol, a svuda u medijima Zvezda ovakva ili onakva, namješta utakmice, dogovara se sa sudijama... Postoji hajka u kojoj se ne zna da li napadaju sportski dio ili klub u cjelini", tvrdi Adžić, koji je i prije početka prvenstva rekao da će njegov tim biti šampion, ukoliko sve bude regularno, a isto je kasnije ponovio i predsjednik Lukić.

"Sa svih strana su problemi, koji se normalno odraze na igrače. Pa, polovina naše publike je ostala van stadiona, jer je određena cijena ulaznica od 1.000 dinara, a služimo se parolom 'ne gledajte iz fotelje, dođite na stadion'. Ostane 200 ljudi napolju i niko to ne pominje. To je u redu!?"

Ko konkretno napada Zvezdu?

"Napadaju sa svih strana... Svaki dan u medijima pročitam ili čujem nešto. Kao recimo, derbi se ne igra zbog Đenove ili dešavanja prilikom parade ponosa. Zar je Zvezda kriva zbog toga? Nemamo, zaista, nikakve veze s tim. Svuda se vodi hajka...", ostao je nedorečen Adžić, a potom je bio nešto konkretniji.

"Zvezda je kriva i Savezu, pa se utakmice reprezentacije ne igraju na našem stadionu", naveo i potom postavio nekoliko pitanja:

"Postoji li nešto pozitivno? Zašto je Zvezda zanimljivija od Partizana ili Vojvodine? Ne tražim alibi za poraz, ali hajde da se bavimo fudbalom pred utakmice..."

Adžić je zamjerio i novinarima da neprofesionalno rade svoj posao kada je Crvena zvezda u pitanju.

"Ne tražim od medija da nas hvale, već da pišu kada je loše, da je loše, a kada je dobro, onda kako jeste. Da se ne izmišljaju neke stvari... Tražim od novinara da budu profesionalci, kao i što novinari traže od nas budemo profesionalci", poručio je u lice predstavnicima medija.

Potom, priča se vratila kvalitetu koji posjeduje ova ekpa Crvene zvezde. Da li je ona limitirana?

"Svaki tim u Srbiji ima limit, takođe svaki u Evropi. Ovaj sastav, kakav-takav, može da se bori za titulu, ali za nešto više u Evropi mora da se pojača".

Uskoro će prelazni rok?

"Već gledamo veliki broj igrača, međutim ne bih pričao o tome dok se ne završi prvi dio sezone".

Bilo je spekulacija oko toga da će kapitenu Slavoljubu Đorđeviću biti oduzeta traka i da će biti stavljen na transfer listu. Obje stvari Adžić je demantovao.

"Traka mu nije oduzeta, kada bude bio na terenu, nosiće je, a kada će biti na terenu zavisi samo od trenera Aleksandra Kristića. Na treneru je da odluči da li na njega računa", zaključio je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC