• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJEĆANJA: Prije 14 godina smo se oprostili od reprezentacije SCG

Autor mondo.rs

Tog 27. maja 2006. u Beogradu fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore nastupila je posljednji put pred domaćim navijačima

 27.-maj-2006-Posljednji-mec-fudbalska-reprezentacija-SCG-FOTO Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore na današnji dan 2006. odigrala je posljednji meč pred domaćom publikom pod tim imenom.

Možda će vas zanimati

Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv selekcije Urugvaja u Beogradu, koja je završena neriješeno - 1:1 (1:0).

Taj duel, na kojem je bilo 35.000 gledalaca, igrao se šest dana nakon što je Crna Gora održala referendum i izglasala nezavisnost, a onda 3. juna 2006. i zvanično postala samostalna država.

Za selekciju SCG, vođenu Ilijom Petkovićem, to je bila i posljednja provjera pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

BEZ HIMNI

Očekivalo se da će prije početka meča biti intonirane himne dvije zemlje, međutim, na opšte iznenađenje svih to se nije dogodilo. Takva odluka donijeta je neposredno pred početak utakmice, pa su se igrači samo rukovali prije nego što je slovenački sudija Drago Kos svirnuo u pištaljku.

Jedini gol za "plave" postigao je Dejan Stanković, sadašnji trener Crvene zvezde, i to u 17. minutu, pošto je nakon kornera uputio snažan udarac ka golu Urugvaja iskosa sa lijeve strane.

Strijelac za dvostruke svjetske šampione bio je Dijego Godin. On je pogodio u 82. minutu nakon što je Vargas uputio snažan i oštar šut. Godin je na putu ka mreži SCG samo podmetnuo nogu i savladao Dragoslava Jevrića. Interesantno, njemu je to bio prvi gol u dresu nacionalnog tima u karijeri.

Snimak meča pogledajte OVDJE.

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 35.000. Sudija: Kos (Slovenija). Strelci: 1:0 Stanković u 17, 2:0 Godin u 82. minutu. Žuti kartoni: Duljaj i Vidić (Srbija i Crna Gora).

SCG: Jevrić, Duljaj, Gavrančić, Krstajić (od 63. Vidić), Dragutinović, Nađ, Đorđević, Stanković (od 79. Ilić 7), Koroman (od 68. Ljuboja), Kežman (od 74. Ergić), Milošević (od 56. Žigić).

URUGVAJ: Karini, Andres, Valdez, Godin, Lopez (od 68. Lima), Pouzo, Đakomazi, Estojanof (od 90. Vigmeri), Pereira, Abreu (od 61. Olivera), Vargas.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC