• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola o politici, bivši saigrač o njemu: Boli kad pljuje Španiju!

Autor Dušan Ninković

Neobična izjava Pepa Gvardiole nakon prvnestvene pobjede nad Arsenalom i još čudnija reakcija.

 Kanjizares o Gvardioli Izvor: Tanjug/AP/Dave Thompson, Dave Thompson/AP

Premijer liga je nastavljena, Mančester siti je lako pobijedio Arsenal u meču u kom je ludovao David Luiz, a Gvardiola je našao način da bude u centru pažnje.

Njegova izjava nakon meča, u kojoj je pričao o pravima tamnoputih ljudi, već danima se ''vrti'' u svim svjetskim medijima. Počele su da stižu i reakcije na nju. Za početak od bivšeg saigrača.

Možda će vas zanimati

Santijaga Kanjizaresa, čoveka koji je u kariejri branio za Valensiju i Real Madrid, tadašnje velike rivale Barselone, ali i za Španiju, u kojoj je bio saigrač Gvardioli, zaboljele su kritike o rodnoj zemlji.

''Sjećam se da je 1992. godine Gvardiola govorio o politici, ali na umjeren način. Mogli smo da se šalimo o toj temi. Tako su nastajale anegdote, nije bilo previše važno, zadirkivali smo se'', istakao je Kanjizares.

Gvardiola se posljednjih dana bavio politikom, ali i istorijom, pričajući o pravima tamnoputom stanovništva. Ranije, barem po riječima bivšeg golmana Španije, to nije bio slučaj sa njim.

''Ne znam šta mu se desilo. Izgubili smo kontakt. Postoji grupa u kojoj ćaskamo mi koji smo nekada zajedno igrali za reprezentaciju, ali on nije u njoj. Jedini. Možda zato što je najpoznatiji, nema previše vremena za gubljenje na nas. Nije mi prijatno kada govori loše o Španiji'', dodao je Santijago Kanjizares.

Uslijedila je i jedna malo oštrija kritika prema Pepu Gvardioli, sadašnjem treneru Mančester sitija.

''Ne znam ko upravlja njegovim mozgom, u političkom smislu. Ranije je moglo da se priča o politici, da se šali, sada ne može ništa. Zajedno smo plakali kada je Španija eliminisana sa velikih turnria, a on se sada promijenio. Zašto je to uradio?'', pita se nekadašnji čuvar mreže Valensije.

Santijago Kanjizares ističe i da se Pep Gvardiola uvijek rado odazivao pozivima u nacionalni tim, kao i da utakmice u dresu reprzeentacije nije propuštao. Zapravo, skoro svi Katalonci su poštovali dres sa državnim grbom.

''Pričao je da je zaljubljen u Kataloniju, ali se nikada nije osjećao neugodno u dresu Španije. Vidio sam samo Olegera kako jednom odlazi na razgovor sa Aragonesom, da bi mu saopštio da ne želi više da igra. To kod Pepa Gvardiole nikada nisam vidio, on je bio oduševljen kada je dobijao pozive u reprezentaciju'', završava čuveni golman.

Kanjizares je ponikao u Real Madridu, čiji je dres nosio od djetinjstva pa sve do prvog tima. U njemu nije uspio da se ustali, išao je na pozajmice, zatim je prešao u Seltu, ali se vratio u kraljevski klub, prije nego što je karijeru završio u Valensiji. Za reprezentaciju je branio na 46 mečeva.

Bio je dio španskog tima na šest velikih takmičenja, ali je na samo tri upisao nastupe. Sa reprezentacijom Španije je učestvovao na Olimpijskim igrama u Barseloni, gdje je osvojena zlatna medalja, ali nije upisao nastup. Dio tog tima je bio i Pep Gvardiola, koji je, za razliku od Kanjizaresa, igrao na turniru.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC