• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Janković vodi "orliće"

Aleksandar Janković je novi selektor mlade reprezentacije Srbije.

 FSS: Janković vodi "orliće" Izvor: MONDO

To je odlučeno na sastanku Odbora za hitna pitanja FSS pošto je prethodno zasjedao Stručni odbor i predložio Jankovića za novog učitelja "orlića". Prijedlog je jednoglasno usvojen.

Saradnja srpske kuće fudbala i mladog stručnjaka trajaće tokom narednog kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2013. godine, a ugovor se automatski produžava i na završni turnir ukoliko mlada reprezentacija obezbijedi učešće.

"Orlići" su poslije četiri uzastopna nastupa na kontinentalnoj smotri doživjeli neuspjeh u minulom ciklusu i neće ih biti na EP naredne godine u Danskoj. Zbog toga je selektor Ratomir Dujković podnio ostavku, dužnost je na kratko preuzeo Tomislav Sivić, a javnost je očekivala da će trener OFK Beograda Dejan Đurđević preuzeti dužnost u narednom ciklusu.

Međutim, FSS se opredijelio za Jankovića, koji je trenersku karijeru počeo da gradi 2001. kao pomoćnik u Crvenoj zvezdi, zatim u Levskom, Metalurgu iz Donjecka, Lokerenu i moskovskog Lokomotivi dok palicu nije preuzeo u svoje ruke u Crvenoj zvezdi poslije koje se vratio u Belgiju, tačnije Lokeren, gdje je takođe samostalno vodio prvi tim.

"FS Srbije smatra da je izborom Aleksandra Jankovića napravljen najbolji mogući potez u ovom trenutku. Očekivanja su da će Janković oformiti novu generaciju mlade selekcije i krenuti putem ostvarenja uspjeha na takmičarskom planu ka EP 2013", kaže se u saopštenju na sajtu Saveza.

Novi selektor mlade reprezentacije obratiće se javnosti u četvrtak, a debitovaće 9. februara 2011. u prijateljskoj utakmici na gostovanju Izraelu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC