• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezdina ''10'' postala Piksijeva: Majstore, to je tvoje!

Autor Dušan Ninković

Legendarni fudbaler se prisjetio kako se domogao dresa koji je san mnogih.

 Dragan Stojković Piksi kako je dobio broj 10 u Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

U svijetu fudbala je, barem u neka druga vremena, broj 10 na leđima bio nešto posebno. Nosili su ga najveći majstori, tehničari sa posebnim liderskim sposobnostima.

Dragan Stojković Piksi posljednjih godina rijetko daje izjave za srpske medije, ali je za Kurir govorio o broju koji mu je obilježio karijeru.

Možda će vas zanimati

 Njegovi snovi su se ostvarili davne 1986. godine, a broj ga je sačekao u svlačionici, mada to nije očekivao.

''To je, u neku ruku, privilegija. Desetka je sinonim za nešto najbolje! To nije slučajno, da bi dobio desetku morao si da imaš liderstvo i fantastičnu tehniku. Trebalo je da budeš dirigent jednog orkesta. Meni su se snovi ispunili 10. jula 1986. godine kada sam potpisao za Crvenu zvezdu'', prisjeća se nekadašnji fudbaler crveno-bijelih.

Rođeni Nišlija je ispričao i anegdotu o tome kako je njemu pripao dres sa brojem 10. Iako je bio novajlija u timu, dres ga je sačekao.

''Kako sam dobio Zvezdinu desetku? Sjećam se kao da je juče bilo (smijeh), bili smo na pripremama i dočekali su nas dresovi na stolu. Svako je prilazio i uzimao dres koji hoće, a ja sam ostao na kraju. Bio sam nov, čekao sam i pitao se koji ću dobiti. Samo su mi rekli 'Majstore, ovo je za tebe', kada je ostala desetka. Taj broj me je pratio tokom cijele karijere, postao je moj zaštitni znak. Ponosan sam na tu privilegiju i nadam se da ga nisam obrukao'', rekao je bivši reprezentativac.

Dragan Stojković Piksi je desetku nosio kao fudbaler Crvene zvezde, čiji je bio i kapiten, ali i reprezentacije Jugoslavije. U bogatoj igračkoj karijeri nosio je dres Radničkog iz Niša, Olimpik Marseja, Verone i Nagoje, u kojoj je završio karijeru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC