• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop pisao navijačima: Poslao im važnu poruku

Autori Beta Autori Mirjana Šegan

Trener Liverpula obratio se fanovima kluba nakon što je njegov tim posle tri decenije osvojio titulu Premijer lige

 Jirgen-Klop-pismo-navijaci-Liverpula-titula-Premijer-liga-korona-virus-slavlje Izvor: Guliver/Getty images/Ian Walton

Liverpul je tri decenije čekao titulu Premijer lige i konačno ove sezone uspeli su da je se dokopaju. Osvojili su je prošlog četvrtka kada je Mančester siti izgubio od Čelsija.

Uspeh Liverpula više hiljada navijača proslavio je okupljanjem ispred Enfilda, a potom i dan kasnije u gradu, kada su priredili pravu feštu, uprkos pandemiji korona virusa i preporukama da se ne održavaju skupovi.

Možda će vas zanimati

Klub, Mersisajd policija i Gradsko veće izdali su zajedničko saopštenje u kojem su osudili "potpuno neprihvatljivo" ponašanje navijača.


Fanovima "Redsa" posle velikog uspeha obratio se i trener Jirgen Klop. On ih je pozvao da velikim okupljanjima i proslavama ne pokvare dobro urađen posao u sprečavanju širenja korona virusa.

"Molim vas, slavite, ali na bezbedan način, privatno, ne rizikujući da ovu užasnu bolest i dalje širimo u našoj zajednici. Kada dođe vreme, proslavićemo", naveo je Klop u pismu navijačima.

"Da su stvari drugačije, ne bih voleo ništa više nego da slavimo zajedno, da napravimo paradu, koja bi bila veća od one posle osvajanja Lige šampiona... ali to jednostavno nije moguće. Uradili smo toliko toga u borbi protiv korona virusa i sav taj napor ne sme da propadne", dodao je Klop.

Nemački stručnjak je zahvalio navijačima na podršci tokom cele sezone u kojoj je Liverpul napravio 23 boda prednosti u odnosu na Siti, sedam kola pre kraja šampionata.

"Volim vašu stast, vaše pesme, vaše odbijanje da ne prihvatate poraz, vašu posvećenost, vaše razumevanje igre i vašu veru u ono što radimo", naveo je.

"Ja sam ljudsko biće i vaša strast je takođe moja strast, ali trenutno je najvažnije da takvih vrsta okupljanja nema. To dugujemo najugroženijima u našoj zajednici, zdravstvenim radnicima koji su dali toliko i kojima smo aplaudirali, policiji i lokalnim vlastima koji nam pomažu", istakao je trener šampiona Premijer lige, koji u četvrtak gostuje Mančester sitiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC