• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri bijesni: FSS nas ponižava sa 500€, uplatite novac maloj Sofiji!

Autor Nebojša Marković

Stiglo je saopštenje fudbalera koji su štrajkovali glađu zbog neisplaćenih dugovanja.

 Fudbaleri-strajkovali-gladju-saopstenje-za-FSS-ponizenje-na-koje-ne-pristajemo Izvor: MONDO/MN Press

Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS), na inicijativu predsjednika Slaviše Kokeze, donijela je u utorak odluku da jednokratno, sa po 500 evra, pomogne fudbalerima prema kojima neizmirene obaveze imaju Borac iz Čačka, Donji Srem i Jagodina.

Ali sada su se pomenuti fudbaleri oglasili saopštenjem, u kojima navode da svoje dostojanstvo neće prodavati i da su poniženi zbog takve odluke.

Možda će vas zanimati

Zbog dugovanja koja im nisu isplaćena, nekadašnji fudbaleri Borca i Jagodine su jedno vreme štrajkovali glađu, ali su taj štrajk morali da prekinu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Sada su se putem Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" oglasili i poslali poruku Fudbalskom savezu.

"Odlukom rukovodstva FSS da nam dodijeli po 500 evra pomoći osjetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsjetićemo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa", stoji na početku saopštenja.

"Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da uplate u prosjeku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno. Takođe, FSS je sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera. Za vrijeme našeg štrajka dok smo sjedili na betonu, FSS je dijelio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju."

"Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše djece je gladna, ali na sreću, naša djeca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne djece pa vas pozivamo da novac koji ste namijenili za naše ponižavanje usmjerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za liječenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grijehe", stoji u saopštenju fudbalera koji su štrajkovali glađu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC