• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Gana pobedila Srbiju: ''Šutnuo sam gde mi je Stojković rekao''

Autor Dušan Ninković

Trebalo je da pobeda protiv Gane bude prvi korak Srbije u drugi krug Mundijala, ali se to, na kraju, nije desilo.

 Svetsko-prvenstvo-Juzna-Afrika-2010-Asamoa-Djan-penal-Vladimir-Stojkovic-Srbija-Gana-0-1 Izvor: Getty Images/Martin Rose, Martin Rose/Getty Images Europe

Srbija je u Južnu Afriku otišla prepuna nada, sa idejom da se prvo izbori za prolaz u nokaut fazu, ali...

Porazi od Gane i Australije su bili previše bolni, pa pobeda nad Nemačkom golom Milana Jovanovića, nije donela koliko je trebalo.

Možda će vas zanimati

Tok 13. juna u Pretoriji je Aleksandar Luković isključen zbog dva žuta kartona, a Zdravko Kuzmanović je častio Afrikance kaznenim udarcem, kada je nesmotreno intervenisao rukom u kaznenom prostoru.

Loptu je, naravno, uzeo Asamoa Đan, rešen da savlada Vladimira Stojkovića, čoveka koji će na tom istom Mundijalu zaustaviti udarac sa bele tačke Lukasa Podolskog.

''Pre penala, golman Srbije je igrao umne igre sa mnom. Došao je do mene i rekao 'Šutiraćeš u moju desnu stranu i odbraniću ti', a ja sam baš tamo dao gol. Pogodio sam'', rekao je Asamoa za medije u svojoj rodnoj zemlji.

Ovakva praksa nije neobična, golmani to često rade, a Vladimir Stojković kroz celu karijeru važi za golmana koji dobro ''čita'' udarce rivala.

''Dešavaju se 'igrice', posebno sa golmanima. Kada mi golman kaže stranu, uvek gađam tamo gde je rekao. Radi se o tehnici i samopouzdanju, a ja, hvala Bogu, imam oba. Neko može da bude dobar igrač i sjajan šuter, ali da promaši jer nema samopouzdanja'', zaključio je rekorder po broju nastupa za Ganu.

Srbija je na tom Mundijalu takmičenje završila u grupnoj fazi, porazom od Australije. Gana je prošla dalje, da bi u četvrtfinalu bila eliminisana od Urugvaja.

To je čuveni meč na kom je Luis Suarez odigrao rukom na gol liniji, kako bi spasao svoju reprezentaciju. Tada je Asamoa Đan bio tragičar, jer je njegov penal, nakon kontakta sa prečkom, otišao preko gola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC