• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja prilika za uigravanje: Ko će biti štoperi, a ko bonusi Zvezde?

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli od 19 časova igraju protiv banjalučkog Borca.

 Prijateljska utakmica Crvena zvezda Borac najava sastav Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Poslije tri uspješne, na redu je i posljednja provjera fudbalera Crvene zvezde pred početak sezone 2019/20.

Pobijeđeni su IMT 2:0, Metalac 1:0 i Napredak 2:1, a od 19 časova na stadionu Rajko Mitić gostuje banjalučki Borac.

Možda će vas zanimati

Biće to posljednja prilika da Dejan Stanković vidi kako igrači prihvataju određene ideje stručnog štaba, a po izvještaju na klupskom sajtu, tokom večernjeg treninga u ponedjeljak posebna pažnja posvećena je prekidima.

"U igri na dva gola, na skraćenom prostoru, podijeljeni u dvije ekipe 'bijele' i 'crvene', fudbaleri su u žustrom tempu nametnuli jak takmičarski duh. U ovom dijelu treninga, stručni štab je nekoliko puta zaustavljao igru da bi igrači usavršili postavku kod prekida", navodi se i dodaje:

"Na treningu se mogla čuti naredba Dejana Stankovića koji je prilikom uvježbavanja prekida tražio dvije stvari od igrača: 'Samo hrabro i koncentrisano'".

Predstojeća utakmica trebalo bi da otkrije i startnu postavu za subotnji duel sa Novim Pazarom u 1. kolu Superlige (18.30, TV Arena Sport 1), a trenutno je najveća dilema ko će biti štoperi, kao i koja dva igrača će imati ulogu "bonusa", odnosni biti mlađi od 21 godine.

Prije tri dana u duelu sa Napretkom ispred Milana Borjana igrali su Milan Gajić desno i Milan Rodić lijevo, a Radovan Pankov i Nemanja Milunović u sredini. Zbog grčeva je pet minuta prije kraja prvog dijela Milunovića zamijenio Miloš Degenek, ali je ostalo neizvjesno da li je Stanković reprezentativca Australije ostavio na klupi zbog potencijalne prodaje ili će Pankov ove sezone imati veću minutažu nego prošle.

Kada je riječ o desnom beku, očekuje se da Gajić ponovo dobije prednost u odnosu na Marka Gobeljića, koji je bio zaražen korona virusom i vjerovatno još nije fizički maksimalno spreman.

Posebno zanimljivo biće vidjeti vezni red, pošto za mjesto u njemu konkuriše najviše "bonusa". To su Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Andrija Radulović, a prve minute u pripremnim utakmicama ovog ljeta trebalo bi da upiše i Mohamed el Fardu Ben, koji nije igrao zbog lakše povrede.

Obavezna dvojica mladih igrača ostaviće na klupi nekoga od iskusnijih i, u kvalifikacijama za Ligu šampiona vjerovatno prečih, Sekua Sanoga, Srđana Spiridonovića i Mirka Ivanića.

Što se tiče špica, tu se ponovo očekuje Portugalac Tomane, u kog Dejan Stanković izgleda trenutno ima najveće povjerenje, mada se ozbiljno nameće agilni Krstović, koji takođe ispunjava uslov igrača do 21 godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC