• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možete li da zamislite da Zvezdu i Partizan u drugoj ligi? NISTE JEDINI!

Autor mondo.rs

Tri godine nakon što je najtrofejniji rumunski klub morao da promijeni ime, drugi najuspješniji je ispao iz lige, ali...

 Dinamo Bukurešt ispao iz lige FS rumunije promijenio pravilo Izvor: EuroFootball/Getty Images Europe

Rumuni su smislili kako da, nakon što je 2017. njihova verzija Crvene zvezde morala da preda vojsci originalno ime i smisli novo, ove 2020. godine klub koji bi bio ekvivalent Partizanu ne završi u drugoj ligi.

Fudbalski savez Rumunije odlučio je danas da poveća broj učesnika u najvišem rangu za sezonu 2020/21, što je omogućilo slavnom Dinamu iz Bukurešta da ne doživi istorijsku blamažu.

Možda će vas zanimati

Rumunska armija tužila je 2011. godine redovnom sudu najuspješniji klub u zemlji, Steauu, koja je 1986. postala prvi istočnoevropski klub sa titulom prvaka kontinenta. Kada je osnovana, Steaua je bila vojni klub, a kada je prešla u privatno vlasništvo - armija je tražila i šest godina kasnije dobila nazad "svoje" ime. FSCB ima 59 trofeja, 26 titula prvaka Rumunije.

Osvajač 34 trofeja, od čega 18 šampionskih titula, sunovratio se ove sezone u drugoligašku konkurenciju, ali je nacionalna "kuća fudbala" reagovala, promijenila pravila i dodala dva nova učesnika elitnog ranga - ali tako da najveći rival nekadašnje Steaue zadrži prvoligaški status.

"Imaćemo 16 klubova naredne sezone. To će donijeti više prihoda i ojačati konkurenciju", obrazložio je predsjednik Saveza, Razvan Burleanu, odluku zbog koje su "poludjeli" navijači Dinamovog gradskog rivala i bivšeg prvaka Evrope, koji se već četiri sezone takmiči pod imenom FCSB.

Otkako se rumunski šampionat nastavio u junu, desetak Dinamovih igrača bilo je zaraženo korona virusom zbog čega taj klub nije odigrao posljednjih pet utakmica.

Sa samo 24 boda, klub koji je 18 puta bio šampion države, završio je na pretposljednjem mjestu na tabeli koje je vodilo u niži rang, ali to se poslije današnje odluke Saveza ipak neće dogoditi.

"Proširenje lige je najbolja odluka i drago mi je što su klubovi podržali ovaj prijedlog", rekao je Burleanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC