• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kokeza i ja u svađi? Smiješno" Poznati srpski sudija se oglasio iz Arabije

Autor Mladen Šolak

"Naravno da ću se vratiti u Srbiju i Superligu"

 Sudija-Srdjan-Jovanovic-Slavisa-Kokeza-i-ja-nismo-u-svadji Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih srpskih fudbalskih sudija Srđan Jovanović, nalazi se trenutno u Saudijskoj Arabiji i u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem osvrnuo se na izazove koji ga očekuju u novoj sezoni.

Odavno afirmisani evropski arbitar otkrio je kako se uopšte našao u toj azijskoj zemlji i koliko će tamo ostati.

"Članovi rukovodstva FS Saudijske Arabije pisali su našem Savezu i zamolili za podršku, a ja sam otišao tamo i prihvatio se obaveze da sudim nekoliko utakmica u njihovom prvenstvu. To je uobičajena praksa, na neki način razmjena sudija na nivou dvije fudbalske organizacije. U Arabiji nema dovoljan broj kvalitetnih arbitara, ali se koristi VAR tehnologija, što mi dođe kao neko dodatno iskustvo. Moram da istaknem da sam ovdje, prošlog puta kad sam dolazio, prvi put u životu bio VAR (glavni u VAR sobi). Za mene je to bio veliki izazov, a kao i za svaki posao potrebno je iskustvo. Ja sam i dalje sudija svog matičnog Saveza i naravno da ću se vratiti u Srbiju i suditi utakmice našeg šampionata".

Možda će vas zanimati

Jovanović je rekao da se vraća u Srbiju 11. avgusta i da će se odmah staviti na raspolaganje matičnom savezu.

"Vrlo je specifično suditi u Saudijskoj Arabiji, prije svega zbog visokih temperatura u ovo doba godine. Preko dana je 48, a noću 32 stepena. Fudbal je drugačiji, igra se sa mnogo pasova, igrači često gube loptu na sredini terena i sudija mora da bude spreman, da ne ide previše duboko kako bi stigao da se vrati na mjesto prekršaja. Čudno je i bez publike, mi sudije ne volimo da čujemo svaki glas i dobacivanje trenera pored aut-linije. Živo me zanima kako UEFA organizuje ove zvučne efekte da djeluje kao da je pun stadion. Da li su to snimljene matrice sa prethodnih utakmica ili prate akciju pa podižu nivo tona u kabini. Nije loša ideja, samo još uvijek nisam shvatio kako to rade".

Jedan od najboljih srpskih arbitara govorio je i o svom odnosu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije, Slavišom Kokezom i o optužbama da je bio "sklonjen" na njegovo insistiranje.

"To su priče koje nemaju nikakve veze sa istinom. Kao prvo, da sam sklonjen, morao bih da budem vraćan na tu istu listu. Na elitnoj sceni srpskog fudbala sudim posljednjih šest godina u kontinuitetu, od toga sam pet godina internacionalac i nikada nisam imao ni najmanji problem sa ljudima iz rukovodstva. Slatko sam se nasmijao kada sam pročitao izjavu da sam odbio da namjestim rezultat na utakmici Omladinske lige. To su nebuloze. Imam sjajan odnos sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom i sa prvim čovjekom Sudijske organizacije Milanom Karadžićem koji je i moj lični prijatelj. Maksimalno sam na raspolaganju svojoj matičnoj asocijaciji, Superliga je moje takmičenje i samo ako smo najbolji na domaćem terenu, imamo šansu da sudimo velike međunarodne utakmice. Normalno je da ću uoči nekog ozbiljnog iskušenja u Evropi, nastojati da pauziram u srpskom prvenstvu kako bih smanjio rizik od povrede".

Jovanović je apostrofirao i da od početka karijere ima podršku FSS.

"Znate i sami da sam imao čast i privilegiju da sudim finalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu mladih reprezentacija u Italiji, a za to takmičenje sam se pripremao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Pritom, ljudi iz medicinskog sektora Saveza su mi pomogli da se oporavim od povrede koju sam vukao i na tome sam im neizmjerno zahvalan. Prvo mi je izašao u susret Pavle Simić, tim menadžer A selekcije koji me je odveo kod doktora Miška Mladenovića i fizioterapeuta Zorana Vujića koji su me liječili i ovim putem im se zahvaljujem. Niko od nas nije individualac, funkcionišemo kao ekipa, mi smo dio FSS i trudimo se svi zajedno da budemo na najvišem mogućem nivou. Moram da istaknem i svoje najbliže saradnike, Milana Mihajlovića i Uroša Stojkovića, zajedno smo prebrodili probleme sa koronom, zajedno smo se oporavljali i vraćali u formu na Zlatiboru i sada čekamo nove velike izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni", rekao je on.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC