• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živković bez kluba, ali sa 1.800.000€ "u džepu": Benfiku je skupo koštao, Portugalci mu brojali "svaki dinar"

Autor Nebojša Marković

Srpski fudbaler sada traži novu sredinu.

 Andrija Živković raskid ugovora sa Benfikom Izvor: MN PRESS

Odjeknula je vest da je Andrija Živković ponovo slobodan fudbaler, nakon što je raskinuo ugovor sa Benfikom, a sada iz Portugala stižu vesti da taj raskid neće mnogo boleti srpskog fudbalera.

Živković je prekidom saradnje zaradio 1.800.000 evra!

Možda će vas zanimati

Tako bar tvrdi portugalska "A Bola", koja detaljno prati dešavanja u Benfiki, toliko detaljno da su u "svaki dinar" izračunali koliko je Živković koštao klub sa "Da Luža".

Ovaj list je na današnjoj naslovnoj strani objavio da je "Žile" od Benfike dobio veliki novac kako bi godinu dana ranije prekinuli saradnju.

"Zbogom bez slave, ali sa 1.800.000 evra više", stoji na njihovoj naslovnici, koja se navodi kao suma koju je Živković prihvatio ne bi li prekinuli ugovor u leto 2020. umesto da čekaju 30. jun naredne godine.

Naime, Živković je imao vrlo unosan ugovor u Benfiki jer je stigao kao slobodan igrač nakon odlaska iz Partizana i on je bio progresivnog rasta. U svakoj sezoni je zarađivao više nego u onoj prethodnoj i ova poslednja trebalo je da Benfiku košta oko 5.000.000 evra bruto (Živkovićeva plata plus doprinosi).

Stoga, Benfika je na dobitku ovim prekidom saradnje u tom smislu, ali je na gubitku jer od Živkovića nisu dobili ono čemu su se nadali kada su potpisivali ugovor.

"A Bola“ je izračunala da je Živković Benfiku "koštao“ više od 16.000.000 tokom prethodne četiri godine. U to spada 5.000.000 evra bonusa za potpis koje je dobio 2016. godine, uz četiri godišnje plate i timske i individualne bonuse.

Živković je odigrao 88 mečeva za Benfiku u te četiri godine, postigao tek četiri gola, a sada će imati priliku da pronađe novi klub.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC