• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I ja bih mislio kao Lalatović": Savo Milošević o derbiju za koji se vredi žrtvovati!

Autor Mladen Šolak

"Ne volim reč 'revanš', nismo neprijatelji, već rivali. Ali voleo bih da meč izazove dodatni motiv", poruka je trenera Partizana pred gostovanje Vojvodini.

 Savo-Milosevic-o-Vojvodina-Partizan-Nenad-Lalatovic-derbi-36-stepeni Izvor: Youtube, FK Partizan Beograd

Posle pobede protiv Rige u Evropi, Partizan je spreman za teško gostovanje Vojvodini.

Ekipe koje su u junu obeležile nastavak i kraj sezone srešće se na stadionu "Karađođe" u nedelju od 18.45 (TV Arena sport), a šef struke crno-belih Savo Milošević najavio je taj meč na subotnjoj konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

Za početak, on je rekao da bi isto pristupao utakmici kao trener Voše Nenad Lalatović, koji želi da iskoristi to što su crno-beli u četvrtak igrali evorpski meč.

"To je logično razmišljanje i ja bih slično razmišljao da sam na mestu kolege. To je legitimno, ali mi imamo svoje razmišljanje i verujem da imamo svoje argumente sa kojima ćemo sutra na teren u Novom Sadu. Neću ništa novo reći ako kažem da nas čeka jedan od najtežih rivala u našoj ligi. Neće biti puno iznenađenja, dobro se poznajemo, igrali smo dosta utakmica sa Vojvodinom i sa te strane je meni u stručnom štabu lakše, kao i ekipi kada je u potanju poznavanje protivnika".

Da li će prehodna dva meča i poraza od istog rivala biti dodatni motiv za ekipu?

"Ne volim reč 'revanš', to su naši sportski rivali, ne neprijatelji, ali voleo bih da te dve utakmice izazovu dodatni motiv".

Utakmica će biti odigrana po velikoj vrućini, jer se prognozira da će biti 36 stepeni Celzijusa.

"Još jedna stvar sa kojom smo već imali problema, suočavali smo se time, ali biće temperatura ista za nas i za njih i to ne bi moglo da nam posluži kao opravdanje".

Milošević je u najavi meča takođe bio upitan i za igrače pojedinačno, s tim da je o nekima hteo da priča, a o drugima ne.

Da li se Banjak uklapa u željenom ritmu ili brže od očekivanog?

"Moram da budem zadovoljlan, svi imamo razlog da udemo zadovoljni, ali nikako da to zadovoljstvo pređe u opuštanje. On radi stvari koje smo očekivali, ali jako je bitno da to postane kontinuitet. Sigurno on može više od ovoga, ali to će doći vremenom"

Upitan za perspektivnog Denisa Stojkovića, Milošević je rekao...

"Ima kvalitet i potencijal, videćemo u kojoj meri ga fizički možemo pripremiti za Superligu i igranje u Partizanu. Fića i Lazar su celu prošlu godinu igrali sa prvim timom i nisu izborili mesto u startnih 11, već taj proces još traje. Nećemo žuriti. On je momak koji nije imao kontinuitet nigde pre Partizana i to je jako veliki problem, moramo ga polako uvoditi, sa planom da vremenom povećavamo njegovu minutažu iz utakmice u utkamicu. Za sada to ide dobro."

Da li će Vladimir Stojković Stojković braniti?

"Prošli put sam izašao u susret novinarima po tom pitanju, ovog puta neću", nasmejao se trener Partizana.

A da li je Suma spreman za 90 minuta?

"Vuče tu povredu, voleo bih i ja da znam da li ima snage za 90 minuta, ali verujem da momci imaju motiv da odrade. I zbog protivnika s kojim smo imali puno problema u prošlosti i jer (nakon meča) imamo tri dana slobodno i pauzu. Očekujem od svih igrača da sutra daju maksimum 90 minuta. Sutra se vredi žrtvovati za 90 minuta".

Da li bi bio zadovoljan bodom?

"Sačuvaj Bože?", podvukao je Milošević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC