• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kilavi" klinac postao Bajernova "zver": Mnogo teretane i savet stručnjaka koji mu je promenio život

Autor Mladen Šolak

U prethodnom klubu je prolazio kroz gomilu zdravstvenih problema. Otišao je kod nutricioniste, napravio velike promene, a ovog proleća se "zaključao" u teretanu. Izašao je sav u mišićima.

 "Kilavi" klinac postao Bajernova "zver": Mnogo teretane i savet stručnjaka koji mu je promenio život Izvor: Dennis Grombkowski, Alexander Hassenstein/Getty Images/Guliver/Bongarts

Kada su se početkom aprila vratili u trening centar posle pauze zbog korone, fudbaleri Bajerna kao da su bili katapultom izbačeni u borbu za trofeje.

Na prozivku trenera Hans-Ditera Flika tada su se javili spremni kao strune posle perioda u kojem su uglavnom trenirali u svojim vilama, stanovima ili u parkovima na otvorenom, gde je u Minhenu bilo dozvoljeno održavanje kondicije, o čemu je za MONDO pričao i tadašnji kondicioni trener Bajerna, Dragan Gačević.

Možda će vas zanimati

Uz pune mere opreza, nemački šampion tada je okupio ekipu čiji je rad tokom pauze bio praćen tehnologijom koja je verovatno dostupna samo nekolicini najvećih i najbogatijih klubova.

A neki igrači su je očigledno koristili bolje od drugih.

Vezista Bajerna Leon Gorecka (25) nabacio je u tom periodu nekoliko kilograma "čistih" mišića, koje je predstavio tokom poslednja četiri meseca, u kojima je osvojio sve - Bundes, Kup Nemačke i Ligu šampiona.

Fudbalski as iz Boguma, čiji je otac inženjer u kompaniji "Opel", tako je očigledno napredovao da se i golim okom vidi koliko je sada snažniji i veći u odnosu na prošlo ili pretprošlo leto, kada je došao u klub iz Šalkea.

Leon Gorecka u dresu Šalkea 2014.
Izvor: Guliver/Getty, Dennis Grombkowski/Bongarts

U njegov kondicioni i tehnički napredak uverila se i Crvena zvezda, jer je prošle jeseni bio strelac na "Marakani" u ubedljivoj pobedi Bajerna.

I pre, a posebno posle toga, Gorecka je očigledno dosledno sledio program treninga, unosio dovoljno proteina i kalorija, dovoljno spavao i odmarao da bi njegovo telo moglo da raste.

NE TAKO DAVNO UVEK MU JE NEŠTO "FALILO"

Gorecka sada izgleda snažno i moćno, ali je u toku boravka u Šalkeu prolazio kroz brojne zdravstvene probleme. Od dolaska iz Bohuma 2013. pa do 2017. propustio je čak 46 mečeva ili trećinu svih utakmica Bundesa kod kuće. U tom periodu je imao niz zdravstvenih problema – oštećenje ligamenta kolena, bolesti, istezanje mišića, povrede stopala, kuka...

Suočen sa tim, otišao je kod nutricioniste i čuo savete koji su mu promenili i karijeru i život.

"Stvari idu sada bolje za mene nego prethodnih godina jer se osećam fit", rekao je u jednom intervjuu pre dolaska u Bajern 2018.

View this post on Instagram

#hobby ☕️

A post shared byLeon Goretzka(@leon_goretzka) on

"Promenio sam nekoliko stvari i sada imam manje zdravstvenih problema. Potpuno sam promenio ishranu. Dijagnostikovano mi je hronično zapaljenje creva i to je negativno uticalo na moj oporavak od utakmica. A uzrok tome je bila različita hrana. Od tada sam potpuno promenio ishranu".

"Prestao sam da jedem gluten, kravlje mleko, svinjetinu i orašaste plodove. Rezultat toga je da imam manje problema sa zdravljem i mnogo brže se oporavljam", rekao je Gorecka.

Rezultat promenjenih loših navika i žestokih treninga je vidljiv i lako uočljiv. I zaista je za svaku pohvalu, jer ga veći mišići nisu usporili na terenu.

Evo šta kaže o treniranju tokom pauze zbog korone.

"Prosto sam koristio vreme da češćem idem u teretanu i da radim trening sa težinama. Naravno da sam sve to radio u dogovoru sa kondicionim trenerima Bajerna, jer morate da vodite računa da ne izgubite brzinu. Ali mislim da sam našao pravu kombinaciju. Osećam da sam trenutno u top formi. Ali isto tako mislim da neću moći da se ugojim dok budem imao utakmice i tokom nedelje. Kilogrami će opet da spadnu", rekao je Gorecka.

Pogledajte kako izgleda.

Pročitajte i ovo

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC