• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Pita se Čelsi

Tim Karla Anćelotija pokušaće da put izlaska iz krize nađe preko Njukasla, dok Junajted ima zicer protiv Blekburna.

 PREMIJER: Pita se Čelsi Izvor: MONDO

Ima li kraja Čelsijevoj krizi?! Tim Karla Anćelotija doživio je poraze u posljednje dvije premijerligaške utakmice, a da pritom nije dao gol - od Sanderlenda kod kuće (0:3) i na gostovanju Birmingemu (0:1). Ako se tome doda i neuspjeh na Enfildu (Liverpul pobijedio 2:1), Čelsi je progutao tri gorke pilule u prethodna četiri kola!

U međuvremenu savladao je Fulam samo 1:0 i u Ligi šampiona Žilinu 2:1 pogotkom u finišu utakmice.

Pad lidera iskoristio je Mančester junajted i stigao ga na vrhu - obje ekipe imaju po 28 bodova. Arsenal je prišao na "minus dva", Siti na "minus tri"...

Trka postaje sve zanimljivija.

Čelsi će pokušati da u 15. kolu prekine crnu seriju, na Sent Džejms parku.

Povratnik u društvo najboljih, Njukasl, nije bauk. Naprotiv. Otkako je senzacionalno slavio na Emiratima protiv Arsenala, osvojio je samo bod u tri meča. Prošlog vikenda je doživio debakl u Boltonu (1:5). Jasno je da će se u nedelju na Sent Džejms parku pitati samo Čelsi, ali on se pitao i protiv Sanderlenda i Birmingema i nije imao odgovor.

"Plavci" će igrati bez suspendovanog Mikaela Esijena i povrijeđenih Džona Terija, Aleksa, Frenka Lamparda, Josija Benajuna... Pod upitnikom je i Juri Žirkov.

I "svrake" su bez nekolicine prvotimaca. Pored teško povrijeđenog Hatema Ben Arfe, van stroja su i Den Gosling, Stiv Harper, Rajan Tejlor, Leon Best (povrede), Fabrisio Koloćini, Majk Vilijamsom i Džoi Barton (kartoni).



Mančester junajted bi trebalo da ima lakši posao, kod kuće protiv Blekburna. Aleks Ferguson je u srijedu, u pobjedi nad Rendžersom u Glazgovu (1:0), poštedio Nemanju Vidića i Rija Ferdinada kako bi bili spremni za nastavak prvenstvenih borbi. Za "đavole" i dalje ne mogu da nastupaju Antonio Valensija, Majkl Oven i Oven Hargrivs, dok će gosti sigurno biti bez Keita Endrjuza i Vinsa Grele.

Na Vila parku će se u subotnjem matineu voditi rat - gostuju "tobdžije".

Arsenal je još u šoku poslije nevjerovatnog preokreta Totenhema prošlog vikenda u derbiju sjevernog Londona (Arsenal vodio 2:0, "pijevci" pobijedili 3:2). To se odrazilo i na igru izabranika Arsena Vengera u Ligi šampiona, pa su poraženi u Bragi (0:2). Pored toga, u Portugalu su se povrijedili Emanuel Ebue i Sesk Fabregas. Od ranije je u "autu" Abu Dijabi, a francuski stručnjak još ne zna da li će moći da računa na golmana Manuela Almuniju i Tomasa Fermalena.

Mnogo kadrovskih problema ima i menadžer Aston Vile, Žerar Ulije (neće igrati Delf, Petrov, Heski, Vimen, Rio-Koker, Sidvel, Olbrajton, Kueljar, a neizvjesni su Kolins, Bej i Kerju).

Utakmicu će uživo gledati Robert Pires, 37-godišnji novajlija Aston Vile, koji je najbolji period karijere proveo u Arsenalu.

Zanimljivo će biti i u duelu petoplasiranog Boltona i prijatnog iznenađenja iz Blekpula, kao i na Vajt Hart Lejnu gdje će Totenhem, osokoljen ubjedljivim trijumfom u Ligi šampiona nad Verderom (3:0), dočekati Liverpul.

"Pijevci" bi mogli da budu bez rovitih Rafaela van der Varta i Džermajna Dženasa, dok će Roj Hodžson u London povesti ekipu bez Stivena Džerarda i Danijela Agera.

Parovi 15. kola

subota

Aston Vila - Arsenal 13,45

Bolton - Blekpul 16,00
Everton - VBA
Fulam - Birmingem
Mančester junajted - Blekburn
Stouk - Mančester siti
Vest Hem - Vigan
Vulvs - Sanderlend

nedelja

Njukasl - Čelsi 14,30
Totenhem - Liverpul 17,00

TABELA: Čelsi 28, Mančester j. 28, Arsenal 26, Mančester s. 25, Bolton 22, Totenhem 22, Sanderlend 20, Stouk 19, Liverpul 19, Njukasl 18, Blekburn 18, Blekpul 18, Aston Vila 17, Everton 16, Birmingem 16, VBA 16, Fulam 14, Vigan 14, Vulvs 9, Vest Hem 9.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC