• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tevezu muka svega, najavljuje kraj karijere

Zbog novca, menadžera, klinaca koji ne poštuju nikoga i želje za mirnim životom, Karlos Tevez tvrdi da mu je sa 26 godina muka od modernog fudbala.

 Tevezu muka svega, najavljuje kraj karijere Izvor: MONDO

Karlosu Tevezu je svega preko glave. I fudbala i novca koji za sobom vuče i novih klinaca, koji ne poštuju nikoga...

Ali, karijeru namjerava da prekine tek za tri ili četiri godine.

U pomalo kontradiktornom intervjuu, kapiten Mančester sitija i jedan od najboljih napadača svijeta tvrdi da "mu je muka od fudbala", ali da namjerava da igra još "tri ili četiri sezone", prije nego se povuče.

Za četiri godine, Tevez će imati 30 godina i to će zaista biti rano povlačenje, kakvih je uostalom i bilo. Dovoljno je sjetiti se Erika Kantone, koji se povukao na vrhuncu karijere. Ali, teško je sjetiti se da je neki veliki igrač na ovaj način "oročio" svoju karijeru sa 26 godina.

Jer, čitajući šta je Tevezu na duši, čovjek bi pomislio da će prekinuti karijeru još ovog popodneva. Ipak, svjestan težine svog ugovora, Argentinac kaže da će ga odraditi do kraja, "jer mu je to posao".

"Ne želim više da igram fudbal...", rekao je Argentinac za "TyC Sports".

"Umoran sam od svega, a najviše sam umoran od toga što moram da radim sa ljudima koji se bave fudbalom danas. Ne želim više da igram, kažem vam to ozbiljno", podvukao je Tevez, koji je imao jako teško detinjstvo.

"Fudbal je samo novac! I zato mi se više ne sviđa... Ima toliko mnogo menadžera koji drže zaista mlade igrače, dječake. To je odvratno, jer im od malih nogu usađuju da nije bitno da osvajaju titule, već da zarade novac", tvrdi Tevez.

"Mladi igrači misle da su postigli nešto u fudbalu samo zato što imaju dva mobilna telefona i kuću. Danas je mnogo loših ljudi u fudbalskom biznisu i morate konstatno da se borite sa njima. I od toga mi je muka", nadovezao se Tevez, koji je potom nastavio tiradu prema mlađim fudbalerima, koji ne pokazuju trunku poštovanja prema starijima.



"Današnji mladi igrači nemaju ni trunke obrazovanja i ne želim uošte da ih slušam. Dok sam igrao za Boku Juniors, kada bi Martin Palermo ili Huan Roman Rikelme držali govor, svi mi mlađi smo ćutali i slušali. I upijali... Jednostavno ne želim da trpim da mi priđe klinac u svlačionici i kaže: 'Zašto si to uradio?' Jednostavno ću ga udariti, jer sam osvojio 13 titula u karijeri".

Potom, Tevez je podvukao da uprkos tome što mu je muka svega, ima namjeru da igra još neko vrijeme.

"Igraću fudbal još tri ili četiri godine u Evropi i onda završiti karijeru. Za Boku bih igrao opet samo ako bi me moj otac zamolio da to uradim, jer ne želim da igram u Argentini ponovo. Ako bi on od mene to tražio, bilo bi mi drago da se vratim u svoj kraj 'Fuerte Apache', jer mi se ne dopada moj trenutni stil života", naglasio je Tevez.

"Ne želim više da patim, želim da budem staložen, da živim u miru. Ali, u ovom trenutku, fudbal doživljavam kao svoj posao", slegao je ramenima Argentinac.

Karlos Tevez rođen je pod imenom Karlos Alberto Martinez u jednom od najopasnijih kvartova u Južnoj Americi, dijelu Buenos Airesa pod nazivom "Fuerte Apache". Taj kraj poznat je po visokoj stopi kriminala i dok nije ozbiljno zaigrao za Boku Juniors, za koju je debitovao sa 16 godina, Karlos je bio dio tog "opasnog" miljea.

Zato je i dobio nadimak "El Apache".

Kao dječak, doživio je nesreću da mu je ključala voda pala na vrat, zbog čega je zadobio opekotine trećeg stepena i na intenzivnoj njezi proveo dva mjeseca. Kada je prešao iz Ol Bojsa u Boku Juniors, roditelji su se složili da je za njegovu karijeru bolje da uzme majčino prezime i tako je postao Tevez.

Glatko je odbio ponudu čelnika Boke da mu klub plati estetsku operaciju kako bi mu se uklonio veliki ožiljak, tvrdeći da je to dio njega.

Tevez je poslije Boke igrao za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted i sada Mančester siti. U braku je sa suprugom Vanesom, sa kojom ima dvije kćerke Florensijom i Katjom, koja je rođena prije vremena, pa su se ljekari borili za njen život.

Ove sezone, Tevez je postigao devet golova na 11 utakmica za Siti.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC