• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekada su se plašili Srbije, sada su optimisti: Norvežani vjeruju da će pobijediti "orlove" u baražu za EURO!

Autor mondo.rs

Bliži se presudan meč za selekciju Srbije.

 Norvežani vjeruju da će pobijediti "orlove" u baražu za EURO! Izvor: MN Press/Getty Images/ilustracija

Do utakmice Norveška - Srbija, koja će odlučivati u sudbini dva tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ostale su još pune četiri sedmice.

Poslije očajnih igara Srbije protiv Rusije i Turske u Ligi nacija, u ovdašnjoj javnosti ne vlada optimizam. A kakva je situacija u Norveškoj?

Možda će vas zanimati

Srbija će 8. oktobra gostovati u Oslu, gotovo sedam mjeseci nego što je prvobitno bilo planirano (26. mart je bio očekivani datum) usled pandemije korona virusa.

Da li će to biti dobro ili loše za selekciju Ljubiše Tumbakovića teško je reći, a Vlada Filipović otkriva za "Novosti" sve što treba da znamo o stavu Norvežana pred dolazak "orlova" u njihovu zemlju narednog mjeseca.

Filipović je koordinator za talente pri fudbalskom savezu Norveške i odlično poznaje kakve su fudbalske prilike u toj zemlji.

"U javnosti sada vlada mnogo drugačije mišljenje nego kada su izvukli Srbiju. Poslije žreba su svi mislili da Norveška nema šanse, ali s obzirom na posljednje rezultate jednih i drugih, sada je stav mnogih da su Skandinavci u prednosti, procentualno izraženo 60:40 otprilike", počinje Filipović.

On ističe da su tamošnji mediji spremni da pomognu nacionalnom timu tako što neće podizati očekivanja pred gostovanje Srbije.

"Mediji se trenutno ne bave "orlovima". Poslije poraza od Austrije je bilo kritika i upitnika kako će u takvoj formi na Srbiju, ali pobjeda nad Sjevernom Irskom 5:1 je donijela zatišje. Novinari ne žele da stvaraju pritisak ovdašnjoj selekciji, i žele da potpuno smanje očekivanja, pošto će u slučaju poraza i razočarenje biti manje. Ni oni, kao i mi, od 2000. nisu bili na EP i velika im je želja da se plasiraju", ističe Vlada.

NORVEŠKA - SRBIJA

Norvežani su Sjevernu Irsku nedavno savladali 5:1, a napadački tandem na tom meču bili su vrlo talentovani Erling Holand i Aleksander Sorlot.

Mnogi u Srbiji su to shvatili kao upozorenje, ali moguće je da protiv "orlova" ne počnu obojica taj meč u startnoj postavi.

"Ne mislim da će početi i Holand i Sorlot zajedno jer će igrati i Martin Odegard i Sander Berge. Nastup dvojice visokih igrača zajedno protiv Sjeverne Irske je bio iznuđen lošom formom Džošue Kinga, ali za selektora Larsa Lagerbeka bi bio prevelik rizik da ponovo odstupa od svoje uobičajene formacije, naročito zbog toga što se sve odlučuje u jednoj utakmici", priča Filipović za "Novosti".

Izvor: Charles McQuillan/Getty Images Europe, Getty Images/Charles McQuillan

On navodi i da su najveći problem Norveške štoperi, jer je selektor Lars Lagerbak čak devetoricu centralnih defanzivaca do sada promijenio i da nije baš siguran u idealan izbor.

"Lagerbeku poslije baraža ističe ugovor, i nije mu ponuđen produžetak saradnje. Početkom godine je u medijima već bio smjenjivan, a čak su mu i zamjenu spremili. U Norveškoj, Lagerbeka ne vide kao tvorca trenutnih uspjeha, već igrače koji su neviđeno napredovali", poručio je Filipović.

Norveška i Srbija se sastaju 8. oktobra u 20.45 u Oslu, a pobjednik meča biće domaćin finalnog susreta baraža 12. novembra protiv Škotske ili Izraela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC