• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasilijević: Zvezda je poštena

U Crvenoj zvezdi ne mogu da se pomire sa dogovorom Slobode i Partizana o promjeni domaćinstva. "Zvezda igra pošteno", kaže Vasilijević.

 Vasilijević: Zvezda je poštena Izvor: MONDO

Zamjena domaćinstva Slobode Sevojno i Partizana jedna je od glavnih tema u fudbalskim krugovima u Srbiji. Iz Crvene zvezde došla je nova reakcija na ovaj dogovor dva kluba, uz ocjenu da je zamjena domaćinstva neregularna.

Zamjenik sportskog direktora Crvene zvezde Goran Vasilijević rekao je za MONDO da je Sloboda nudila i crveno-bijelima zamjenu domaćinstva, kako bi na proljeće dočekala Zvezdu na svom novom stadionu u Užicu. Zvezda je, međutim, to odbila.

"Tačno je da su predstavnici Slobode u usmenom razgovorima pitali da li postoji mogućnost zamjene domaćinstva sa Crvenom zvezdom prije nego što smo odigrali utakmicu na njihovom terenu u Lučanima. Odbili smo ovaj prijedlog iz istih razloga iz kojih mislimo da je sada zamjena domaćinstva neregularna jer ju je trebalo prijaviti prilikom žrijebanja. Zvezda igra pošteno, ne odlaže utakmice, ne mijenja domaćinstva", rekao je Vasilijević.

On je dodao da vjeruje da ljudi iz Slobode imaju iskrenu želju da ugoste Partizan na novom stadionu u Užicu, baš kao što su htjeli da to učine i sa Zvezdom.

"To bi bio praznik za Užice. Ipak, suština žrijeba je da ne možeš da biraš kada igraš protiv koga i da mijenjaš decembar za maj. Sloboda igra veoma dobro ove sezone tako da će narednih sezona biti u prilici da ugosti i nas, i Partizan. Kada bi se tako radilo mogli smo mi da uputimo zahtijev Spartaku sa kojim igramo u nedelju, po teškom terenu u Subotici zbog kiše, da se igra na 'Marakani' jer je kod nas ljepši teren a da gostujemo u Subotici u maju kada je lijepo igrati i na njihovom terenu i kada bi bilo mnogo više publike, ali Zvezdi to nije palo na pamet da uradi", rekao je Vasilijević.

"Mi igramo svih trideset utakmica pošteno i savjest nam je čista, ali vjerujte da me ništa više u ovom prvenstvu ne bi začudilo ni da bude novih zamjena i drugih čudnih događaja", dodao je zamjenik sportskog direktora Crvene zvezde.

MONDO je kontaktirao generalnog sekretara Zajednice superligaša Miodraga Žuću Jankovića povodom nezvaničnih informacija da će o ovoj zamjeni domaćinstva taj organ vanredno zasjedati u utorak na inicijativu pojedinih klubova.

Međutim, Janković je rekao da takav zahtijev nije dobio i da ga niko nije zvao tim povodom.

"Propozicije su jasne i one dozvoljavaju promjenu domaćinstva i ne vidim u čemu je problem. Međutim, ako predsjednik Zajednice (Branimir Babarogić) bude želio, može da zakaže sjednicu", rekao je Janković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC