• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Subotić strijelac, ponor Šalkea!

Borusija pobijedila imenjaka iz Menhengladbaha u 15. kolu Bundeslige, Šalke deklasiran u Kajzerslauternu, Bajern kreće ka vrhu...

 BUNDES: Subotić strijelac, ponor Šalkea! Izvor: MONDO

Na prva četiri mjesta tabele Bundeslige nije bilo promjijena posle nekompletnog 14. kola. Majnc i Hanover osvojili su po tri boda, dok je Leverkuzen pobedu ispustio u posljednjem minutu na gostovanju Hofenhajmu. Šalke je doživio pravu katastrofu u Kajzerslauternu…

Srpski reprezentativac Neven Subotić bio je strijelac izjednačujućeg gola za Borusiju protiv Menhengladbaha. Dortmund je pobijedio 4:1 i zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na Majnc.

Gosti su poveli preko Rojsa u 33. minutu, ali je u posljednjim trenucima prvog poluvremena štoper "orlova" uspio da poravna rezultat. Šinji Kagava je nakon sedam minuta igre u nastavku obezbijedio prvu prednost za "milionere", da bi Groskrojc je u 77. otklonio sve dileme oko pobjednika. Do kraja meča i Barios se upisao u strijelce za ubijedljivu pobjedu


"Farmaceuti" su zadržali treće mjesto, ali nisu uspjeli da pobijede na vrućem terenu u Sinshajmu – 2:2. Ekipi iz Leverkuzena ovo je bila peta uzastopna utakmica bez poraza - posljednji neuspjeh doživjeli su protiv Majnca na svom terenu 24. oktobra kada su izbubili 0:1. Bajer je od mogućih 15 bodova osvojio 11. Jup Hejkens bio je nadomak nove pobjede, vodio je 2:1 sve do 90. minuta, ali je Gjulfi Sigurdson iskoristio penal i postavio konačan rezultat.

Hanover se nije mnogo mučio sa Frajburgom (3:0), koji sve više posustaje i polako tone ka donjem dijelu tabele. Jan Šlaudraf je postigao prvi gol u 15. minutu, da bi pred kraj meča Didije Ja Konana i Mike Hanke samo potvrdili trijumf ekipe Mirka Slomke.

Šalke je uništen u Kajzerslauternu - 0:5! Feliks Magat dobro gura u Ligi šampiona, gdje je tim iz Gelzenkirhena, kolo pre kraja grupne faze, obezbijedio proljeće u Evropi, ali zato u Bundesligi ne ide nikako. Šalke ima samo tri boda više od "fenjeraša" iz Menhengladbaha.

Hrvati Srđan Lakić (dva pogotka) i Ivo Iličević nastvaili su svoju seriju postizanja golova, a ovaj put pridružili su im se Amedik i Moravek.

HSV je savladao Štutgart sa 4:2. "Švabe" nisu uspjele da se izvuku iz opasne zone. Zdravko Kuzmanović počeo je na klupi, šansu je dobio u drugom poluvremnu, ali nije mnogo pomogao svom timu.

Bajern je na "Alianc Areni" ubijedljivo pobijedio Ajntraht 4:1. Bavarci su se probili na peto mjesto, dok timu iz Frankfurta nije pomogao ni 12. gol Gekasa u sezoni.
REZULTATI I PAROVI 14. KOLA:

subota

Hofenhajm – Bajer 2:2 (1:2)
/Salihović 31, Sigurdson (penal) 90 – Sam 8, Vidal (penal) 10)

Bajern – Ajntraht 4:1 (1:1)
/Timoščuk 29, 88, Miler 59, Gomez 61, – Gekas 33/

Kajzerslautern – Šalke 5:0 (2:0)
/Lakić 8, 56, Amedik 39, Iličević (penal) 76, Moravek 88/

Hamburg – Štutgart 4:2 (3:1)
/Trohovski 4, Pitroipa 29, Petrić 36, Van Nistelroj 60 – Marika 9, Gentner 46/

Hanover – Frajburg 3:0 (1:0)
/Šlaudraf 15, Ja Konan 73, Hanke 88/

Borusija D. - Borusija M. 4:1 (1:1)
/Subitić 45, Kagava 52, Groskrojc 77, Barios 88 - Rojs 33/

nedelja

Verder - Sent Pauli
Keln – Volfsburg

petak

Majnc - Nirnberg 3:0 (1:0)
/Šurle 27, Noveski 54, Alagui 86/

TABELA: Borusija D. 37, Majnc 30, Bajer 26, Hanover 25, Bajern 23, Hofenhajm 22, Hamburg 21, Frajburg 21, Ajntraht 20…

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC