• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Stankovića!

Reprezentativac Srbije donio desetkovanom Interu ubjedljivu pobjedu nad Parmom (5:2) u susretu 14. kola Serije A.

 Het-trik Stankovića! Izvor: MONDO

Krenulo je Dejanu Stankoviću, krenulo je i Interu...

Poslije tri vezana remija na stadionu Đuzepe Meaca, a onda i poraza od Milana u "vječitom derbiju", šampion je konačno upisao tri boda u prvenstvenoj utakmici kod kuće.

"Neroazuri" su na te četiri utakmice postigli samo dva gola, da bi ceh u nedelju platila Parma, koja je ispraćena kući sa "petardom" (5:2), mada po prikazanoj igri to nije zaslužila.

Najviše zasluga za takav rezultat pripada srpskom veteranu - pogotke za preokret na 2:1 postigao je za nešto više od jednog minuta, da bi u 75. minutu stavio tačku na uzbudljiv "matine", odigran po pravom ranom zimskom danu.

Branilac titule smanjio je zaostatak za Milanom na sedam bodova.

Početak utakmice najavio je nove probleme za trenera Intera Rafaela Beniteza, jer je Parma preko snalažljivog Ernana Krespa povela već u četvrtom minutu.

Na scenu je ubrzo stupio Stanković, koji je udarcima iz daljine, uz "asistenciju" defanzivaca Parme, dva puta matirao golmana gostiju Mirantea!

Šut sa oko 25 metara je na putu do gola pogodio Alesandra Lukarelija u leđa i drastično promijenio pravac, dok je kod udarca sa 17 metara, na pas Biabianija, lopta samo očešala kopačku Luke Antonelija i odsjela u donjem desnom uglu!

To se dogodilo u 18, odnosno 19. minutu, a na 3:1 je već u 23. minutu povisio Esteban Kambijaso, poslije kornera i asistencije Biabianija glavom.

Nespretnu intervenciju Lusija i Materacija na drugoj strani je kaznio vremešni Krespo i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćeg tima - 3:2.

Inter je zbog suspenzije Etoa i povreda Milita, Samuela, Majkona, Muntarija, Žulija Sezara... na klupi imao golmana Orlandonija (38 godina), "vezistu" Tijaga Motu (28) i pored njih čak petoricu igrača starih 18 ili 19 godina!

Feliće Natalino ušao je u igru na početku drugog poluvremena, a kasnije je Nvankvo Obiora zamijenio Stankovića, kojem je Benitez omogućio da napusti teren uz ovacije.

Parma je do 52. minuta imala dvije odlične šanse za izjednačenje, ali je Luka Kastelaci zaustavio šut Krespa u situaciji "jedan na jedan", dok je Brazilac Angelo pogodio stativu.

Kazna je stigla u 72. minutu, kada je Tijago Mota, svjež sa klupe, stigao u kazneni prostor i pogodio mrežu poslije gužve.

Minut kasnije, Krespo je još jednom pogodio stativu za Parmu, a Stanković poslije "muljanja" i majstorskog dodavanja Veslija Snajdera uspio da se oslobodi čuvara, uđe u kazneni prostor i lako kompletira het-trik!

On je u dosadašnjem toku sezone imao samo jedan gol na svom kontu, i to u meču Lige šampiona sa Totenhemom (4:3).

U mečevima popodnevnog programa, do het-trika je stigao i napadač Udinezea Antonio Di Natale.

On je sa tri pogotka "pokopao" nade Napolija u dalji uspon na tabeli. Gostima se ukazao tračak nade kada je Martin Hamšik u 57. minutu smanjio na 3:1, međutim, Slovak je osam minuta kasnije "uprskao" ne iskoristivši penal. Paradom u desnu stranu, njegov šut je zaustavio Samir Handanović!

Drugoplasirani Lacio je izgubio korak sa Milanom, odigravši na Olimpiku samo 1:1 sa Katanijom. Tim sa Sicilije je poveo, a domaćin ekspresno izjednačio u posljednjim minutima prvog dijela meča.

Đenova je u Breši odigrala bez golova, uz pasivno učešće Boška Jankovića i Nenada Tomovića, koji su presedeli meč na klupi.

Palermo je u pod svjetlošću reflektora pobijedio Romu (3:1), preskočio je na tabeli i stigao na diobu četvrtog mjesta sa Interom.

Fabricio Mikoli je otvorio seriju u 20. minutu snažnim prizemnim udarcem iz srca šesnaesterca poslije oštrog centaršuta Josipa Iličića. Upravo je Slovenac postigao drugi gol, u 62. minutu - zakucao je loptu u mrežu sa nekoliko metara pošto ga je uposlio Federiko Balcareti. Samo četiri minuta kasnije, kada se "vučica" zaletjela u napad, sjevnula je kontra domaćina, a egzekutor je bio Antonio Noćerino - 3:0.

Utješni gol za goste postigao je Frančesko Toti u 92. minutu - 3:1.

Tako je prekinut Romin niz od sedam utakmica bez poraza.

REZULTATI I PAROVI 14. KOLA:

Inter - Parma 5:2 (3:2)
/Stanković, 18, 19, 75, Kambijaso 23, Mota 72 - Krespo 4, 36/

Bari - Ćezena 1:1 (0:0)
/Kaputo 64 - Kolući 62p/

Bolonja - Kjevo odloženo zbog snijega

Breša - Đenova 0:0

Kaljari - Leće 3:2 (3:0)
/Matri 6, 15, Kanini 28 - Olivera 54, Di Mikele 81/

Lacio - Katanija 1:1 (1:1)
/Ernaneš 45+2 - Silvestre 44/

Udineze - Napoli 3:1 (2:0)
/Di Natale 16p, 45, 57 - Hamšik 58/

Palermo - Roma 3:1 (1:0)
/Mikoli 20, Iličić 61, Noćerino 65 - Toti 90+2/

subota

Sampdorija - Milan 1:1 (0:1)
/Pacini 59 - Robinjo 43/

Juventus - Fiorentina 1:1 (0:1)
/Pepe 82 - Mota 4ag/

TABELA: Milan 30, Lacio 27, Juventus 24, Napoli 24, Inter 23, Palermo 23, Roma 22, Sampdorija 20, Udineze 20, Kjevo (-1) 19, Katanija 18, Đenova 18, Kaljari 17, Fiorentina 16, Parma 15, Bolonja (-1) 14, Breša 12, Ćezena 12, Leće 12, Bari 10.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC