• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zna se! Zvezdin spasilac je Kaluđerović

Zvezda preokretom do tri boda u Subotici, Rad ubjedljiv na Banjici protiv BSK-a, Javor iznenadio "romantičare".

 JSL: Zna se! Zvezdin spasilac je Kaluđerović Izvor: MONDO

Crvena zvezda ostaje u trci za jesenju titulu, a izgledalo je da iz Subotice neće odnijeti ni bod!

Izabranici Aleksandra Kristića pobijedili su Spartak 2:1 u 14. kolu Superlige velikim preokretom u posljednjih pet minuta meča. Vladimir Torbica je iskoristio penal 15-ak minuta prije kraja, a onda su na scenu stupili Ognjen Koroman i Andrija Kaluđerović.

Iskusni fudbaler brzo je izjednačio rezultat, da bi Kaluđerović nepunih 120 sekundi kasnije iskoristio svoju snalažljivost i promrzlim navijačima Zvezde donio veliku radost!

Zvezda je nastupila oslabljena bez kapitena Dejana Milovanovića i povrijeđenog Pavla Ninkova. Ni trener Spartaka Ilija Dobrić nije mogao da računa na sve igrače. Izostali su Vidak Bratić, Siniša Stevanović i Puškarić.

Domaćinu je pripalo prvih 20 minuta meča.

"Golubovi" su propustili dvije odlične prilike da povedu. Vojo Ubiparip se već u drugom minutu našao "oči u oči" sa Sašom Stamenkovićem, ali je kapiten crveno-bijelih sačuvao svoju mrežu. Do naredne šanse čekalo se 15-ak minuta. Ubiparip je poveo kontru Subotičana, došao do ivice kaznenog prostora, odigrao na desnu stranu za Nemanju Nikolića, koji šutira pored gola.

Imala je i Zvezda stopostotnu priliku pred odlazak na odmor. Kadu je poslije gužve u šesnaestercu domaćina bio u povoljnoj poziciji, ali je Aleksić odlično intervenisao.

Duško Tošić mogao je da postigne gol na početku drugog poluvremena. Njegov prvi pokušaj iskosa sa lijeve strane je izblokiran, ali se lopta ponovo odbila do Tošića, uslijedio je "lažnjak" poslije kojeg je bek crveno-bijelih izgradio odličnu poziciju za šut, međutim, nije bilo promjene rezultata.
Nešto kasnije i pokušaj glavom Andrije Kaluđerovića, poslije centaršuta Marka Vešovića, završio je pored stative.

Kako se utakmica bližila kraju igrači Spartaka sve više su koristili prostor i iz kontri opasno prijetili, da bi konačno u 73. minutu postigli vodeći pogodak. Torbica je odigrao sa Marka Mirića, novopečeni "orao" krenuo ka golu Zvezde, a na njega neoprezno startovao Aval Isah. Za sudiju Danila Grujića nije bilo dileme – penal! Precizan sa "bijele tačke" bio je Vladimir Torbica.

Uslijedili su protesti fudbalera Crvene zvezde, koji su smatrali da je odluka arbitra prestroga. Nisu bili zadovoljni ni navijači beogradskog kluba. Oni su iskoristili priliku da još jednom iznesu svoj stav protiv predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Spartak se povukao, a Zvezda to iskoristila. Ognjen Koroman, koji je u igru je ušao u 62. minutu, donio veliki preokret.

Krilini napadač crveno-bijelih izjednačio je rezultat u 85. minutu. Kaluđerović je odlično odigrao za Koromana, a ovaj iskosa sa lijeve strane pogodio "malu" mrežu - 1:1.

Samo dva minuta kasnije Zvezda je stigla do pobjede – 2:1. Tragičar je bio golman Aleksić, a junak Kaluđerović! Čuvar mreže Spartaka ispustio je loptu poslije šuta Savija, mladi napadač je pritrčao i po ko zna koji put ove sezone spasio crveno-bijele.

SPARTAK: Aleksić, Šarac, Simović, Milanković, Torbica, Veselinov (od 89. Adamović), Nikolić, Antonić, Crnoglavac, Mirić, Ubiparip.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Mikić, Adi, Tošić, Reljić, Isah, Savio, Kadu (od 62. Koroman), Vešović (od 87. Lazović), Kaluđerović (od 89. Lazović), Trifunović.

Rad je deklasirao BSK na Banjici. "Građevinari" su poslije tri utakmice bez pobjede "pregazili" gradskog rivala iz Borče – 5:0. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremnu kadu je domaćin stekao nedostižnu prednost od 4:0.

Marko Ranđelović je otvorio seriju u 13. minutu, nastavio je Đorđe Čotra, a drugi dio prvog poluvremena bio je u znaku dvostrukog strijelca Vladimira Jovančića. Branislav Jovanović postavio je konačan rezultat u 51. minutu.

Javor je pretekao OFK Beograd pošto je na Karaburmi pobijedio sa 1:0. Gol odluke postigao Stanisavljević u 28. minutu. "Romantičari" su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem više (isključen Momčilović), ali ni to im nije pomoglo.

REZULTATI 14. KOLA:

U nedelju:

BEOGRAD: OFK Beograd – Javor 0:1 (0:1)
/Stanisavljević 28/

BEOGRAD: Rad - BSK Borča 5:0 (4:0)
/Radnđelović 13, Čotra 18, Javančić 21, 37, Jovanović 51/

SUBOTICA: Spartak Zlatibor Voda - Cvena zvezda 1:2 (0:0)
/Torbica (penal) 74 – Koroman 85, Kaluđerović 87/

BEOGRAD: Partizan - Metalac Gornji Milanovac 5:0 (2:0)
/Babović 40, 87, Kleo 41, Iliev 48, 53/

U subotu:

ČAČAK: Borac - Jagodina 1:1 (1:0)
/Prtenjak 35 - Simić 47/

KULA: Hajduk - Čukarički 1:1 (0:0)
/Komazec 64 - Džiknić 90/

INĐIJA: Inđija - Sloboda Point Sevojno 1:3 (0:2)
/Vučetić pen 81 - Arsenijević 11, 13, Ljubinkovic 62/

NOVI SAD: Vojvodina - Smederevo 4:1 (3:1)
/Merebašvili 4, 19, Ilić 21, Tumbasević 74 - Marinković pen 44/

TABELA: Partizan 37, Crvena zvezda 34, Vojvodina 31, Rad 28, Sloboda 23, Jagodina 20, Spartak 18, Javor 18, Smederevo 17, OFK Beograd 16, BSK Borča 14, Inđija 13, Borac 13, Metalac 8, Hajduk 7, Čukarički 4.

(MONDO, foto Crvenazvezdafk.com, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC