• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je Mamić, tu je i akcija

Prvi čovjek Dinama u subotu se na Kantridi obračunavao sa navijačima Rijeke, a "tampon zonu" činili su pripadnici specijalne policije.

 Gdje je Mamić, tu je i akcija Izvor: MONDO

Dinamo je pobijedio Rijeku rezultatom 2:0 i kolo prije kraja jesenjeg dijela Hrvatske nogometne lige zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na Hajduk.

I dok svi relevantni podaci vezani za fudbal mogu da stanu u tu, jednu rečenicu, za novi šou u režiji Zdravka Mamića neophodno je malo više prostora...

Naravno, "izvršni dopredsjednik" Dinama nije prvi počeo.

Pored isticanja transparenta kojim su ukazali na veliki broj stranaca u zagrebačkom klubu ("Zašto Dinamu željeti evropsko proljeće, kada više Hrvata igra u Totenhemu? Forza Viljareal"), Riječani su skandirali dobro poznate uvrede, kao što je "Mamiću, cigane".

Ovaj je uzvratio pokazivanjem takozvanog "bosanskog grba", hvatanjem za genitalije i simboličnim zatvaranjem usta prstom kada je Dinamo postigao gol.

Ispod svečane lože bilo je i "običnih" navijača, koji su željeli da se obračunaju sa "maksimirskim šerifom", međutim, mogućnost fizičkog sukoba je sasječena intervencijom specijalne policije.

Mamić je poslije utakmice "otvorio dušu"...

"Svi nas dočekuju sa smješkom, a kada počne utakmica i oni gube, tada kreću uvrede prema meni i klubu. Ali ja se ne dam, imam svoj ponos".

On je najavio da će se ozbiljno umiješati u predsjedničke izbore u Nogometnom savezu Hrvatske, gdje Igor Štimac želi da dođe na mjesto Vlatka Markovića.

"Marković će pobijediti! A, kada se vratim iz Španije, napraviću konferenciju kakve još nije bilo! Štimac ima nevjerovatan PR, u kojem je toliko neistina i napada bez razloga. Bila bi tragedija da bude prvi čovjek HNS. Kao predsjednik Udruge ligaša nas je skoro upropastio".

Put u Španiju, o kojem Mamić priča, odnosi se na gostovanje Viljarealu, u okviru petog kola Lige Evrope. Ako Dinamo u četvrtak izbjegne poraz, naći će se na pragu plasmana u šesnaestinu finala i "proljeća" na evrosceni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC