• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: "Petarde" i evrogolovi

Čak 27 golova postignuto je u pretposljednjem kolu jesenjeg dijela sezone. Partizan i Rad rafalno, gol Babovića iz kornera..

 Superliga u brojkama: "Petarde" i evrogolovi Izvor: MONDO

Izgleda da je konstruktivna kritika urodila plodom. Fudbaleri superligaških klubova probudili su se u drugom dijelu jesenje sezone i počeli da "zarađuju platu".

U 14. kolu prvenstva, odnosno pretposlednjem u jesenjem dijelu sezone, postignuto je 27 golova što je rekord. Do sada je najviše golova bilo postignuto u 8. kolu (16. oktobra) - 23.

Dve utakmice završene su rezultatom 5:0. Partizan je deklasirao Metalac, a Rad je "isprašio" BSK. To su ujedno i najubjedljivije pobjede u ovoj sezoni (do sada je maksimalan rezultat bio - 4:0).

Partizan je ubjedljivo najefikasnija ekipa u ligi. Dao je 36 golova, primio samo devet. Iza njega je Vojvodina sa 21 postignutim golom, Rad je dao 20, a Crvena zvezda 19...

Viđeno je nekoliko spektakularnih poteza i golova. Stefan Babović dao je gol Dejanu Bogunoviću iz Metalca direktno iz kornera, Ivica Iliev je sa dva gola izbio na čelo liste strijelaca, zajedno sa Nemanjom Arsenijevićem iz Slobode Sevojno, koji je takođe bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Inđijom...

Mihajlo Cakić je u meču protiv Partizana (2:4) dao dva prelijepa gola, a već u sljedećem kolu, odnosno na gostovanju Čuke u Kuli novim, novim evrogolom donio je "Brđanima" bod.

(golove Babovića i Cakića pogledajte na našem web sajtu www.mondo.rs)

OFK Beograd je u krizi. "Romantičari" su od 8. kola i duela sa Spartakom (pobjeda 2:0) nanizali tri remija i tri poraza. Posljednji, ovog vikenda nedelje na Karaburmi od Javora - 0:1.

Čačanski Borac je takođe u crnoj seriji. Čak 11 utakmica zaredom "zebre" nisu pobijedile, a još od kraja avgusta, dakle punih 90 dana ekipa iz Čačka nije pobijedila na svom stadionu (od pobjede nad Metalcem). Jedina utjeha Čačanima može da bude to što su poslije 566 minuta posta konačno postigli gol (u meču protiv jagodine), ali nisu pobijedili.

Vojvodina je nanizala četiri trijumfa i u dobrom raspoloženju gostovaće Crvenoj zvezdi u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

Na listi strijelaca vode Iliev iz Partizana i Arsenijević iz Slobode sa po sedam golova, Merebašvili (Vojvodina), Kleo i Radosav Petrović (Partizan) i Miloš Trifunović (Crvena zvezda) dali su po šest...

U ovom kolu dosuđena su tri penala i sva tri su realizovana - za Inđiju protiv Slobode (precizan je bio Marko Vučetić), za Spartak protiv Crvene zvezde (gol je dao Vladimir Torbica), i za Smederevo protiv Vojvodine (Nenad Marinković je savladao Željka Brkića).

Pokazana su dva crvena kartona - Marku Momčiloviću iz Javora i Nikoli Ignjatijeviću iz Zvezde, koji, zanimljivo, nije bio u igri, već na klupi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC