• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaluđerović: Uplašio sam se poraza

Zvezdin mesija Andrija Kaluđerović kaže da ne broji koliko je puta donio spas u "minut do 12" i priželjkuje što manje takvih drama.

 Kaluđerović: Uplašio sam se poraza Izvor: MONDO

U Crvenoj zvezdi su znali da dovođenjem Andrije Kaluđerovića iz Rada dobijaju pojačanje, ali sigurno nisu mogli da predvide koliko će im donijeti 23-godišnji napadač.

Niko, pa ni sam Kaluđerović, ne može da "na jedan" nabroji sve golove odluke koje je postigao u posljednjim minutima utakmica. Donio je crveno-bijelima bodove protiv Javora, plasman u narednu rundu Kupa Srbije protiv Sloge u Kraljevu... Zaključno sa pobjedom protiv Spartaka u Subotici (2:1).

"Nisam brojao, ali mnogo sam srećan. Ponovo smo pokazali karakter. Možda je u Subotici bilo i najteže do sada jer smo gubili i morali smo da damo dva gola u kratkom roku", podsjetio je Kaluđerović na muke kroz koje je Zvezde prošla u duelu sa Spartakom.

Domaćin je vodio od 74. minuta, a gosti su preokrenuli golovima Ognjena Koromana u 85. i Kaluđerovića dva minuta kasnije.

"Iskreno, uplašio sam se poraza. Ali, rekao sam golmanu Stamenkoviću da što prije da loptu, da krenemo u napad i da pokušamo da spasimo šta se spasiti može. Na kraju se sve završilo na najbolji mogući način. Izjednačili smo na vrijeme, poslije minut-dva dali i drugi gol i odnijeli tri boda sa vrlo teškog gostovanja".

Peti pogodak Kaluđerovića u Jelen Superligi Srbije je baš golgeterski. "Nanjušio" je da će golman Spartaka Branimir Aleksić da ispusti loptu i reagovao je kao vrsni strijelac - hitrom reakcijom kaznio je grešku.

"Jesam, nadao sam se da će da je ispusti. Nije mi preostalo ništa drugo nego da se nadam. Bili su to posljednji minuti utakmice, morao sam da ispratim svaku loptu".

Mladi napadač kaže da mu ne prija to što Zvezda često pitanje pobjednika odlučuje u finišu utakmica, pa čak i kada je on heroj.

"Više bismo voljeli i navijači i ja da pobijedimo ranije, kao što smo recimo savladali Borac. Tako je lakše, ali izgleda da smo u ovoj polusezoni predodređeni za drame. Doduše, tako je slađe, ali i teže, jer bukvalno na svakoj utakmici moramo da izgaramo do posljednjeg minuta. Nadam se da će na proljeće biti mnogo bolje, da ćemo igrati onako kako navijači očekuju od nas. Jedva čekam da odradim pripreme sa ekipom, kao nekolicina igrača koja je takođe kasnije došla.

Malo ko bi mogao da smisli teži finiš jesenjeg dijela sezone - poslije gostovanja u Subotici, Zvezda dočekuje Vojvodinu.

"Vojvodina je primila samo tri gola u prvenstvu, ima najčvršću odbranu. Biće dosta teško, ali igramo na Marakani, pred svojim navijačima, mislim da imamo bolji tim i ići ćemo na pobjedu, koja bi nam omogućila da mirni odemo na odmor", zaključio je Andrija Kaluđerović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC