• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa uništila Real - 5:0

Šampion potvrdio ko je gazda u Španiji! Demolirao je najvećeg rivala u 161. El Klasiku. Strijelci su bili Ćavi, Pedro, dva puta Vilja i Đefren.

 Barsa uništila Real - 5:0 Izvor: MONDO

Barselona je raznijela Real Madrid i rezultatski, a naročito igrom - 5:0 (2:0) pred 98 hiljada gledalaca na Nou Kampu.

Do pete uzastopne pobjede nad "vječitim rivalom" stigla je rutinski, poigravajući se sa "skupocjenim" učenicima Žozea Murinja... Do poniženja. Apsolutnom kontrolom lopte i igre, Lionel Mesi i drugovi radili su šta su htjeli, pravili i "ringišpile", probacivali protivnicima loptu kroz noge, dobacivali se "štiklama"...

"Kraljevi" su ličili na bokserski džak koga šampion bjesomučno udara. Da je imao pravo, Murinjo bi sigurno progutao ponos i odavno, mnogo prije posljednjeg sudijskog zvižduka, bacio bijeli peškir. Ali, toga nema u fudbalu, pa je Portugalac morao da trpi vjerovatno najveću bruku u trenerskoj karijeri.

Njegovi učenici su brzo pali u nokdaun, zatim i u nokaut, a onda je uslijedilo gaženje.

Barsa je za samo osam minuta, u 10. i 18, stigla do 2:0 preko Ćavija i Pedra, na početku drugog poluvremena David Vilja je na asistencije Lionela Mesija duplirao vođstvo (4:0), a erupciju oduševljenja na tribinama Nou Kampa izazvao je pogodak Đefrena u 91. minutu - 5:0.

Naravno, nisu svi igrači Reala uspjeli da sačuvaju živce. Serhio Ramos je "pukao" i krvnički šutnuo Mesija, pa je u 93. minutu dobio crveni karton.

Barsa je nanijela prvi poraz Realu u sezoni i popela se na vrh tabele. Ekipi, koja je u prethodnih 12 utakmica u Primeri primila šest golova, dala je pet! Uspjela je da i četvrti put u pet međusobnih duela sa Madriđanima sačuva mrežu. Tek da se zna ko je gazda u Španiji.

Prijetio je Žoze Murinjo da će njegov tim igrati ofanzivno. Ali, nije. Da li zato što je Portugalac lagao u najavi meča ili zato što mu moćni rival nije dozvolio, ostaće tajna. Tek, izostanak Gonzala Iguaina zbog bolova u leđima (igrao je Karim Benzema) ne može da bude opravdanje.

Ne može trofejni stručnjak da se krije ni iza debitanata u najvećoj svetkovini španskog fudbala, kojih je imao dosta - Karvaljo, Kedira, Di Marija, Ozil...

Ujedno, katalonski gigant smanjio je "minus" u El Klasiku, ostvarivši 63. pobjedu, uz 68 poraza, dok 30 puta nije bilo pobjednika.

Uzalud je svijet čekao sudar titana u ponedeljak uveče, jer samo je jedan titan u Španiji - Barselona.

Očekivao se trenerski duel Gvardiola - Murinjo, igrački Mesi - Ronaldo...

Nije ni Argentinac dao gol, ali je pogodio stativu u petom minutu i dva puta asistirao Vilji, učestvovao je u poigravanjima... S druge strane, Ronaldo je dva puta priprijetio iz slobodnih udaraca. I to je sve.

Dvostruki uzastopni šampion Španije je ipak potvrdio da će i ove sezone biti glavni kandidat za osvajanje trona iako su sa Santjago Bernabeua dugo prijetili.

Pored već pomenute frke na kraju utakmice izazvane od Serhija Ramosa, varnica je bilo i prije toga. Prva vatra zapaljena je u 31. minutu: Ronaldo je tražeći loptu prišao Gvardioli, koji je držao u rukama, ali umjesto da je da Portugalcu, on je bacio. Ronaldo je odgurnuo trenera Barse, zbog čega mu je prišao Inijesta, a zatim su se na gomilu sjatili svi akteri meča. Epilog je bio - žute kartone su dobili Ronaldo i Viktor Valdez, najžustriji od domaćih igrača.

GOOOL, GOOOL, GOOOL

1:0 - 10. minut - Ćavi se odlično snašao pošto ga je "kroz" Rikarda Karvalja i Marsela pronašao Inijesta, lopta ga je pogodila u petu, ali je uspio da je ukroti i prebaci Kasiljasa.

2:0 - 18. minut - Pedro je loptu ubacio u praznu mrežu, jer ga je uposlio Davilja Vilja, koji je na lijevom krilu prevario Serhija Ramosa i saigrača "spojio" sa golom.

3:0 - 55. minut - Proradila je "veza" David Vilja - Lionel Mesi. Argentinac je izbacio Vilju samog pred Ikera Kasiljasa pasom kroz odbranu Reala, a reprezentativni napadač je u svom stilu bio smiren i precizan - 3:0.

4:0 - 58. minut - Akcija kao preslikana od tri minuta ranije, a ishod isti - 4:0.

5:0 - 90+1. minut - Samo četiri minuta pošto su ušli u igru Bojan Krkić je centrirao, a Đefren "bocnuo" loptu sa peterca i smjestio je u mrežu - 5:0.

Barselona - Real Madrid 5:0 (2:0)

STRIJELCI: 1:0 - Ćavi u 10, 2:0 - Pedro u 18, 3:0 - Vilja u 55, 4:0 - Vilja u 58, 5_0 - Đefren u 90+1. minutu.

STADION: Nou Kamp. GLEDALACA: 98.000. SUDIJA: Ituralde Gonzalez. ŽUTI KARTONI: Valdez, Vilja, Mesi, Pujol, Ćavi (Barselona), Ronaldo, Pepe, Karvaljo, Serhio Ramos, Kedira (Real Madrid). CRVENI KARTON: Serhio Ramos (Real Madrid) u 90+3. minutu.

BARSELONA: Valdez - Alveš, Pujol, Pike, Abidal - Ćavi (od 87. Keita), Buskets, Inijesta - Pedro (od 87. Đefren), Vilja (od 76. Krkić), Mesi.

REAL MADRID: Kasiljas - Ramos, Pepe, Carvaljo, Marselo (od 60. Arbeola) - Kedira, Alonso - Di Marija, Ozil (od 46. Dijara), Ronaldo - Benzema.

Parovi i rezultati 13. kola:

Barselona - Real Madrid 5:0 (2:0)
/Ćavi 10, Pedro 18, Vilja 55, 58, Đefren 90+1/

nedelja

Erkules - Levante 3:1 (1:1)
/Valdez 40, 67, Trezege 62 - Suarez 41/

Majorka - Malaga 2:0 (0:0)
/Vebo 50, Kastro 55/

Rasing Santander - Deportivo La Korunja 1:0 (0:0)
/Rozenberg 61/

Sporting Hihon - Real Sosijedad 1:3 (1:2)
/Gregori 3 - Prieto 11, Zurutuza 45, Aranburu 90+3/

Atletik Bilbao - Osasuna 1:0 (0:0)
/Gurpegi 90+2/

Valensija - Almerija 2:1 (1:0)
/Soldado 26, 63 - Uloa 90/

subota

Saragosa - Viljareal 0:3 (0:2)
/Sena 9, Kazorla 18, Nilmar 65/

Sevilja - Hetafe 1:3 (1:0)
/Kanute 30 - Manu 57p, Miku 59, Rios 77/

Atletiko Madrid - Espanjol 2:3<&b> (1:1)
/Tijago 45, Aguero 66 - Luis Garsija 22p, Verdu 54, Osvaldo 78/

TABELA: Barselona 34, Real 32, Viljareal 27, Espanjol 25, Valensija 24, Majorka 21, Atletiko M. 20, Sevilja 20, Sosijedad 19, Atletik B. 19, Hetafe 17, Osasuna 15, Erkules 15, Deportivo 14, Rasing 14, Levante 11, Sporting 10, Malaga 10, Almerija 9, Saragosa 8 bodova.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC