• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Sloboda ipak u Humskoj

Utakmica između fudbalera Partizana i Slobode biće igrana 4. decembra u Humskoj.

 Partizan i Sloboda ipak u Humskoj Izvor: MONDO

Ova odluka potvrđena je na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice Superlige. Velika većina prisutnih predstavnika klubova, njih jedanaest, podržalo je odluku komesara za takmičenje Branislava Delića, dok su Crvena zvezda i Vojvodina bili protiv.

Opravdano su izostali predstavnici Jagodine i Spartak, a Inđija je pismenim putem obavijestila Zajedicu da se slaže sa odlukom da dva kluba zamjene domaćinstva.

"Zaključak je da je komesar u potpunosti postupio po pravilima shodno propozicijama takmičenja", obratio se novinarima generalni sekretar Zejednice Miodrag Žuća Janković.

On je objasnio da se većina klubova složila da promjena domaćinstva neće imati uticaj na regularnost i da je ona donesena isključivo u interesu fudbala.

Beogradski i novosadski crveno-bijeli su svoju stav obrazložili stavom da ovaj čin može da ugrozi regularnost prvenstva i da će imati loš uticaj za dalji tok takmičenja.

Predstavnici Vojvodine su prije sjednice rekli da će ukoliko bude ovakav ishod razmisliti da li će doći u subotu u Beograd, na gostovanje Zvezdi. To su potvrdili i nakon sjednice.

Predsjednik Zajednice Superlige Branimir Babarogić rekao je da je sjednicu sazvao izsključivo da bi se klubovi Superlige izjasnili da li je ona regularna ili može da stavi sumnje na ispravnost takmičenja.

"Moja lično mišljenje zamjena domaćinstva nije dobra. Ne zbog sumnje u odluku komesara Delića, već zbog toga što ćemo do maja ostati 'repovi' i pokrenuće se mnoga druga pitanja", objasnio je Babraogić svoj stav.

On je misli da ova neće odluka još više uzdrmati i onako dobro poljuljane odnose između Partizana i Crvene zvezde.

"Pitanje je kako će se sve ovo odraziti na regularnost takmičenja, ali ne mislim da će odluka Zajednice produbiti jaz imeđu najvećih naših klubova", dodao je Babarogić.
"U ovoj odluci komesar se rukovodio time da će gostovanje Partizana na novom stadionu u Užici biti fešta, a ja mogu da iznesem sto razloga zašto nije dobra odluka. Recimo primjer Vojvodine - šta ako Partizan obezbijedi titulu i rasterećen dođe na noge Slobodi PS, koja se u tom trenutku sa Vojvodinom bori za Evropu", pita se predsjednik Zajednice.

Predstavnik Partizana smatrao je da najveći rizik zbog promjene domaćinstva snosi upravo njegov klub, jer će crno-bijeli, ukoliko prije ne obezbijede prvo mjesto, imati teško gostovanje u posljednjem kolu.

Prije sastanka se spekulisalo da će pojedini klubovi tražiti ostavku Babarogića, a da će ga na toj funkciji zamijeniti Milovan Đorić. "To su gluposti, nijedan glub nije postavio takvo pitanje. Zvao me je i Đorić, on je šokiran", kratko je odgovorio Babarogić, koji kao član Upravnog odbora Crvene zvezde ne smatra da odluka zajednice dokaz nemoći kluba prema pozicijama koje "vječiti rival" ima srpskom fudbalu.

Čelnici Superlige potvrdili su da je Sloboda prije početka sezone ostavila mogućnost da zbog rekonstrukcije stadiona u Užicu zamijeni neka domaćinstva. Užičani su prije izvjesnog vreman ponudili i Zvezdi da prvu utakmicu umjesto u Lučanima igraju na Marakani, ali crveno-bijeli bez objašnjenja nisu pristali na to.

Definitivno je poznato da će se derbi posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva između Crvene zvezde i Vojvodine igrati u subotu od 18 sati. Upokos činjenici da je u ponedeljak rečeno da promjene termina neće biti, u utorak je odlučeno se derbi na Marakani ipak umjesto u nedelju igra u subotu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC