• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost pregovora, zagrebačka škola: Mamić u transfer Gvardiola ubacio klauzule koje donose bogatstvo Dinamu!

Autor Milutin Vujičić

Detalji transfera o kome se priča...

 Umetnost pregovora, zagrebačka škola: Mamić u transfer Gvardiola ubacio klauzule koje donose bogatstvo Dinamu! Izvor: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images, Guliver/Emma Simpson/Getty Images

Dinamo Zagreb prodajom supertalentovanog Joška Gvardiola nije oborio sopstveni rekord kada su u pitanju "izlazni" transferi, ali vrlo moguće da hoće u budućnosti!

Štoper koji ima samo 18 godina i za Dinamo je do sada odigrao svega 15 utakmica preseliće se u Lajpcig u transferu vrednom 16 miliona evra, međutim u ugovor je ubačeno mnogo detalja koji će uticati na to da transfer postane rekordan kada su u pitanju "modri".

Možda će vas zanimati

Naime, prvo će Lajpcig ostaviti Gvardiola u Dinamu, s opcijom da ga "povuče" na zimu ili sledeće leto, a za svaku utakmicu u kojoj odigra najmanje 45 minuta - sledi bonus.

Tako će za svaki meč u domaćem prvenstvu plaćati 70.000 evra, a za svaku evropsku utakmicu 100.000.

Ako ne bude povreda i Gvardiol ostane u Dinamu do leta, onda će Lajpcig platiti još 2,17 miliona evra, dok bi u slučaju ulaska Dinama u grupnu fazu Lige Evrope i njegovih partija u tom takmičenju inkasirali još 600.000 evra,

Uz to će Lajpcig za svaki ulazak Lajpciga u Ligu šampiona za vreme Gvardiolovog ugovora plaćati 300.000 evra, dok od idućeg transfera Dinamu ide 20%.

Sve u svemu jasno je zašto su Mamići odbili ponudu Lidsa, iako je fiksno bila isplativija, shvativši da im se više isplati da od Gvardiola žive nekoliko godina, a da novac dobijaju u skladu s njegovim napretkom u karijeri, pošto se čini da ima osnvoa za tako nešto. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC