• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Pižon odlučio - "vječiti" za finale!

U polufinalu Kupa Srbije sastaće se Partizan - Crvena zvezda i Sloboda Point Sevojvo - Vojvodina. Prve utakmice 16. marta, revanši 6. aprila 2011.

 KUP SRBIJE: Pižon odlučio - "vječiti" za finale! Izvor: MONDO

Voljom žrijeba odlučeno je da se u polufinalu Kupa Srbije sastanu Partizan i Crvena zvezda!

Od ove sezone u polufinalu će se igrati dvije utakmice. Crno-bijeli će biti domaćini "vječitom" rivalu 16. marta 2011. u Humskoj, a revanš je 6. aprila u Ljutice Bogdana. U drugom polufinalu, u istim terminima, snage će odmjeriti Sloboda i Vojvodina. Prva utakmica igra se u Užicu, na novom, odnosno renoviranom stadionu Slobode.

Parove polufinala izvlačio je selektor "orlova" Vladimir Petrović Pižon. Prije izvlačenja govorio je o značaju kup takmičenja u vrijeme dok je on igrao i prisjetio se jednog detalja iz vremena starog komunističkog režima: "Igrao sam jednu utakmicu kad su gađali Staneta Dolanca (bivši visoki funkcioner SFRJ, Titova desna ruka) grudvama snijega. Nadam se da toga sad neće biti".

U finale će se plasirati tim koji je osvojio više bodova u obe utakmice. Ako su klubovi osvojili isti broj bodova, pobjednik je tim koji je na obe utakmice ostvario bolju razliku datih i primljenih pogodaka. Ako je i ova razlika jednaka odlučuje veći broj postigutih pogodaka u gostima. Ako i to ne daje rješenje, pobednik se dobija izvođenjem penala.

Pobjednik Kupa biće odlučen 11. maja.

U prvoj kuglici koju je selektor izvukao bila je cedulja sa imenom - FK Partizan, a odmah potom njegov bivši klub - Crvena zvezda.

Prema novoustanovljenim propozicijama, jer se prvi put igraju dvije utakmice u polufinalu, domaćin prve utakmice je onaj klub čije je ime prvo izvučeno. U ovom slučaju Partizan, a potom i Sloboda Sevojno.

"Interesantno je što će se igrati derbi u dvije utakmice, da vidimo koja je ekipa bolja. Po meni, šanse su podjednake. U svakom slučaju imaće mnogo vremena da se pripreme, zapravo cijele zimske pripreme posvetiće tim utakmicama", rekao je Pižon novinarima poslije žrijeba.

Kada je izvučen par Partizan - Crvena zvezda, sekretari stručnih štabova najvećih rivala Ljubiša Ranković i Goran Negić izljubili su se tri puta. Međutim, u izjavama su izražavali optimizam u pogledu uspjeha svog kluba.

"Mi smo i željeli da igramo sa Partizanom u polufinalu, da pokažemo ko smo i šta smo. Crvena zvezda je branilac kupa i sigurno je da ne želimo podređenu ulogu. Idemo na pobjedu u oba meča!",
glasila je izjava predstavnika Zvezde Gorana Negića.

Predstavnik Partizana Ljubiša Ranković počeo je izjavu malom šalom.

"Ovako je selektor htio ili su mu možda rekli da tako bude. Šalim se, naravno. Za sport i fudbal u Srbiji dobro je što će se u polufinalu sastati Partizan i Zvezda, što znači da ćemo do kraja sezone imati još tri derbija (dva u kupu i jedan u prvenstvu). Prvi put će se igrati dvije utakmice u polufinalu, ne pamtim da je tako nešto bilo. U svakom slučaju moraćemo da igramo otvoreno i da na našem stadionu napravimo što bolji rezultat, da odemo na revanš sa što više golova prednosti, da tako kažem", rekao je Ranković za MONDO.

Na konstataciju da iz Zvezde imaju optimističke izjave da u oba meča idu na pobjedu, Ranković je, kroz osmijeh, rekao: "Pa, i u prethodnih osam mečeva su išli na pobjedu".

"Naravno a i oni žele da pobijede, to je sportski, ali vjerujem da smo mi kvalitetniji i da ćemo to pokazati", rekao je Ranković.

Vojvodina je izbjegla Beograđane. Predstavnik novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da je cilj Vojvodine ulazak u finale i naravno osvajanje kupa.

"Neće nam biti lako, ali ipak je Vojvodina favorit u duelu sa Slobodom",
rekao je Rabrenović.

Marketing menadžer Slobode Ivica Guskić rekao je za MONDO da je klubu čiji je predstavnik bilo svejedno koga će izvući u žrijebu.

"Sve tri ekipe su podjednakog kvaliteta. Mi smo samo željeli da u drugoj utakmici budemo domaćini, ali šta je, tu je", rekao je on.

Upitan da li su možda Vojvodini predložili zamjenu domaćinstva, kao što je to bio slučaj sa Partizanom u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, oko čega se podigla velika prašina, Guskić je odgovorio: "Ne, ne, nismo, samo smo kroz šalu gospodin Rabrenović i ja to pominjali".

"Slušajte, suština naše želje da promijenimo domaćinstvo sa Partizanom je isključivo fudbalska. Vojvodina, koja se najviše bunila zbog toga, sada će imati prilike da prva igra na novom stadionu Slobode", rekao je predstavnik Slobode Sevojno.

On je izrazio nadu da će Sloboda Sevojno od prvog kola proljećnog dijela sezone igrati na svom novom stadionu, koji se nalazi na mjestu na kojem je bio stari stadion Slobode. "Stadion će imati 10.000 mjesta, biće po standardima UEFA, trava je već postavljena...", rekao je Guskić, dodajući da je cijela investicija bila negdje oko dva miliona evra.

U prvo vrijeme, stadion neće imati reflektore, ali i to je u planu.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC