• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Samo neka probaju da nas izbace!

Zvezdina poruka Zajednici SL: "I drugi duguju, a samo ste se nas sjetili. Samo probajte da nas izbacite iz takmičenja!".

 ZVEZDA: Samo neka probaju da nas izbace! Izvor: MONDO

Poslovni direktor FK Crvena zvezda Đorđe Stefanović odgovorio je na upozorenja Zajednice superligaša Srbije da beogradskom timu prijeti izbacivanje iz Jelen Superlige ako ne izmiri dugove prema nekim klubovima, poručujući da je to novi pokušaj destabilizacije Zvezde.

U izjavi za klupski sajt, Stefanović je istakao da se "pred svaku važniju utakmicu" pokušava "destabilizacija Zvezde" i poručio čelnicima Zajednice: "Samo probajte da nas izbacite!".

"Dugovanja postoje i mnogo su manja nego što gospodin Miodrag Janković (generalni sekretar Zajednice priča. Skoro svaki klub u Ligi duguje ali se gospodin Janković sjetio samo Crvene zvezde", primjetio je Stefanović.

On je istakao da u doba ekonomske krize i najveće svjetske kompanije i najbogatiji evropski klubovi imaju ogromne dugove i naglasio da Zvezda pored dugovanja, ima i potraživanja, navodeći pritom cifru od oko 2,5 miliona evra koje beogradski klub potražuje od nekih španskih i francuskih klubova.

"Niko zbog dugovanja ne prijeti najvećim evropskim klubovima, ni klubovima koji duguju Zvezdi. U svakodnevnim kontaktima se traže rješenja u interesu svih", naveo je poslovni direktor kluba iz Ljutice Bogana.

On je ocijenio da se priča o, kako je rekao "Zvezdinim dugovima", namjerno plasira pred početak prelaznog roka, kako bi se crveno-bijeli "omeli i u tim aktivnostima".

"Zapanjeni smo time da je sekretar Zajednice gospodin Janković otvoreno najavio da Zvezda neće moći da se licencira za evropska takmičenja, a činjenice su sasvim drugačije. Crvena zvezda se prošle godine, sama i bez ičije pomoći, prva od svih srpskih klubova licencirala za evropska takmičenja što može da potvrdi Fudbalski savez Srbije".

"Postalo je pravilo da se pred svaku važnu utakmicu Crvene zvezde pokušava sa destabilizicijom kluba. Tako se pred derbi koji u subotu igramo sa Vojvodinom oglasio gospodin Janković, sekretar Zajednice superligaša sa prijetnjom da će da suspenduje Crvenu zvezdu iz takmičenja ako ne plati neka dugovanja prema pojedinim domaćim klubovima", rekao je Stefanović.

On je dodao da će Zvezda svoje obaveze "rješavati u skladu sa svojim mogućnostima".

"Tako smo nedavno isplatili domaćeg igrača koji je igrao u Zvezdi do 2005. a zajedno sa FIFA našli rješenje za nekoliko inostranih igrača kojima se godinama unazad dugovao novac. FIFA je pomogla, i nama, i tim igračima i riješili smo problem. Nažalost, sekretar Zajednice superligaša prijeti, umjesto da pomogne. Posao sekretara Zajednice je da posreduje između klubova i da traži rješenja", kaže Stefanović.

On je poručio predstavnicima Zajednice da ne treba nikome prijetiti "pogotovo ne Crvenoj zvezdi, već tražiti rješenja".

"Na izjave da će neko Zvezdu izbaciti iz domaće lige, naša poruka je jasna – neka probaju!", rekao je poslovni direktor Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC