• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ide u rat, a drugi nisu hteli u Beograd: Da li bi odluka UEFA da se igra u Jermeniji bila poštena? (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Bilo je situacija kroz istoriju kada su Zvezdu terali da igra van kuće...

 Zvezda ide u [rat], a drugi nisu hteli u Beograd: Da li bi odluka UEFA da se igra u Jermeniji bila p Izvor: Google maps/MN Press

Crvena zvezda će po svemu sudeći morati da gostuje u Jermeniji, iako je u ovoj zemlji u nedelju ujutru u proglašeno ratno stanje zbog zaoštravanja situacije u Nagorno-Karabahu.

Čeka se još samo potvrda UEFA, koja izuzetno kasni i nije "prelomila" čak iako je meč zakazan za samo dva dana u Jerevenu (četvrtak, 16.00), ali sve govori da je Ararat-Jermenija obezbedila garancije i tvrdi da će igrači Zvezde i čitava delegacija biti bezbedni.

Možda će vas zanimati

Postojale su i alternative (Beograd, Nikozija, Tbilisi, Mađarska, Poljska, Grčka...), ali je UEFA na kraju odlučila da se drži prvobitnog plana, iako možda u nekim slučajevima ne bi.

Crvena zvezda nije vršila pritisak na UEFA, štaviše prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić kazao je da podržava ideju da se igra u Jermeniji, pre svega jer "ne želi da koristi nevolju jermenskog naroda za svoju korist", ali da li bi svi pristali da dođu u zemlju u kojoj je ratno stanje?

Kroz svoju istoriju Zvezda je mnogo puta bila druga strana, pošto je bilo klubova koji nisu želeli da gostuju u našoj zemlji zbog rata na ovim prostorima, odnosno napete političke situacije...

Anketa

Da li bi odluka UEFA o igranju meča o Jermeniji bila poštena?

  • Da, treba da se igra u Jermeniji

    20% (3)

  • Ne, trebalo je da izbace Ararat iz Lige Evrope

    13.33% (2)

  • Ne, trebalo je da se igra u Beogradu

    13.33% (2)

  • Ne, trebalo je da se igra na neutralnom terenu

    53.33% (8)

  • Da, ali trebalo je ranije da donesu odluku

    0% (0)

Da li bi odluka UEFA o igranju meča o Jermeniji bila poštena?

Rezultati


Neumesno je porediti gde je bilo opasnije, ali nema sumnje da su pojedini iskoristili osetljiv trenutak u našoj zemlji kako bi napravili sebi povoljnu situaciju i izbegli "vruć gostujući teren", a baš juče obeležena je 20. godišnjica jednog takvog izuzeća.

Lester je urgirao kod UEFA da ne igra meč u Beogradu zbog protesta u SR Jugoslaviji, sedam dana pre 5. oktobra, tako da je na kraju odlučeno da se utakmica igra u Beču.

Izvor: MN Press arhiva

To nije naravno jedini primer, Zvezda se tokom devedesetih selila od grada do grada. Mančester junajted je odbio da igra u Beogradu u Superkupu, dok su mečevi protiv Apolona i Portdauna igrani u Segedinu, protiv Anderlehta u Budimpešti, a Panatinaikosa, Sampdorije i Monpeljea u Sofiji. Takođe igralo se i u Bukureštu protiv Liona.

Ipak, deluje da UEFA nema iste aršine za sve, tako da su jutros fudbaleri Crvene zvezde testirani na korona virus, a u sredu ujutru najverovatnije čarter letom poleteće ka Jerevanu.

Da li je bilo pošteno što na dva dana pre utakmice nisu znali gde će igrati, da bi potom bili obavešteni da će morati da gostuju u zemlji u kojoj je buknuo rat i gde situacija može da se pogorša u trenutku, najbollje procenite sami...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC