• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IFFHS: Partizan najbolji na teritoriji SFRJ

Šampion Srbije na 65. mjestu liste 1000 najuspješnijih klubova u periodu od 2001. d0 2010. godine koju je sastavio kelnski IFFHS.

 IFFHS: Partizan najbolji na teritoriji SFRJ Izvor: MONDO

Partizan je najbolji klub sa prostora nekadašnje Jugoslavije u posljednjih deset godina (2001 - 2010). Crno-bijeli nalaze se na 68. mjestu na listi 1000 najuspješnijih klubova svijeta Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Od klubova iz Srbije među prvih sto je i Crvena zvezda na 95. mestu. Međutim, od nekadašnjeg prvaka Evrope bolje plasiran je zagrebački Dinamo, koji je zauzeo 82. poziciju.

Od srpskih klubova na listi su još Vojvodina (449), OFK Beograd (478), Smederevo (578), Hajduk iz Kule (698), Železnik (813) i Borac iz Čačka (943).

Splitski Hajduk je 171, iz Slovenije je najbolji Maribor (206), iz Makedonije je istoimeni klub iz Skoplja (879), iz Bosne i Hercegovine Široki (526), dok iz Crne Gore nema kvalifikovanih ekipa.

Najbolji klub posljednje decenije je Barselona sa 2459 bodova, samo 23 više od drugoplasiranog Mančester junajteda. Evropski klubovi dominiraju u TOP 10, a među najboljima su se našla čak četiri engleska. Pored "crvenih đavola" tu su još Liverpul na trećem mjestu, Arsenal, koji je četvrti, i Čelsi na devetoj poziciji. Milanski velikani zauzeli su peto i šesto mjesto, s tim što su "nerazuri" jedan stepenik više. Jedini njemački predstavnik među deset vodećih je sedmoplasirani Bajern, dok je najtrofejniji klub na Starom kontinentu - Real Madrid - tek osmi.

Na desetom mjestu je argentinska Boka juniors.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC