• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekonomska kriza: Trapatoniju manja plata

Italijan Đovani Trapatoni "žrtva" ekonomske krize u Irskoj. Primaće selektorsku platu umanjenu za 100.000 evra. Nemojte ga žaliti...

 Ekonomska kriza: Trapatoniju manja plata Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Đovani Trapatoni pristao je na smanjenje godišnje plate za 100.000 evra zbog velike finansijske krize u kojoj se našla ta država.

Prema pisanju irskih medija, italijanski stručnjak ima ugovor koji mu garantuje godišnju platu od 1,8 miliona evra, a na smanjenje je pristao poslije razgovora sa generalnim sekretarom Fudbalske federacije Irske Džonom Delanijem.

"Džon je me je pozvao i rekao da federacija ima finansijskih problema, kao i čitava država. Pitao me je da li bih pristao da razgvaramo o smanjenju plate i lako smo se dogovorili. Mislim da je u ovoj situaciji to sasvim u redu", rekao je Trapatoni.

Manju platu imaće i trenerski tim oko Trapatonija - Marko Tardeli, Fausto Rosi, Mik Martin i Don Givens

Ministarka za sport Irske Meri Hanafin pozdravila je odluku Trapatonija, ali je istakla da je u ovom trenutku teško shvatiti da bilo ko u Irskoj može da zarađuje toliko.

"Postoje ljudi u ovoj zemlji koji godišnje zarađuju više od pola miliona evra, a u Trapatonijevom slučaju to je čak 1,8 miliona. Mislim da za to ne postoji nikakvo opravdanje, posebno ne u situaciji u kojoj se sada nalazimo", rekla je ministarka.

Trapatoni je 2008. godine potpisao ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Irske, a prije smanjenja plate primao je godišnje 1,8 miliona evra. Ugovor sa Savezom ističe mu na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Mediji spekulišu da dugovi Fudbalske asocijacije Irske iznose 50 miliona evra.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC