• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić heroj Birmingema

Visoki centarfor postigao je gol odluke u četvrtfinalnoj utakmici engleskog Liga kupa, protiv gradskog rivala Aston Vile.

 Žigić heroj Birmingema Izvor: MONDO

Prvi gol Nikole Žigića poništen je u prvom poluvremenu, ali je u 84. minutu sve nadoknađeno!

Reprezentativac Srbije uklizao je na centaršut Kamerona Džeroma, a lopta koju je zahvatio zakačila defanzivca Vile Luka Janga i pored nemoćnog golmana Breda Fridela završila u mreži - 2:1 (1:1), za plasman "plavih" u polufinale Liga kupa.

Da bi po drugi put osvojio taj trofej (posle 1963), Žigićev tim će u dva januarska meča morati da bude bolji od Vest Hema.

Drugi par činiće Arsenal i drugoligaš Ipsvič, koji je u srijedu na svom stadionu eliminisao Vest Bromvič Albion - 1:0. Prve utakmice su 10, a revanši 24. januara.

Birmingem je poveo preko Sebastijana Larsona u 12. minutu (penal), a na 1:1 je izjednačio Gabrijel Agbonlahor u 30. minutu.

Prije toga je lopta poslije udarca Žigića i loše intervencije Fridela prešla gol-liniju, ali pogodak za 2:0 nije priznat zbog ofsajda u kojem se nalazio drugi fudbaler Birmingema.

Žigić je u samom finišu zamijenjen zbog povrede, a posljednji sudijski zvižduk bio je signal za nekoliko stotina navijača domaćeg tima da utrče u teren kako bi podijelili radost sa svojim ljubimcima.

Pristalice Aston Vile to su shvatile kao provokaciju, tako da je u jednom trenutku situacija prijetila da se izrodi u fizički obračun.

Na sreću, specijalci su brzo reagovali, vrativši pristalice Birmingema na tribine, dok je između dve grupe navijača na tribinama obrazovana "tampon" zona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC