• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Potpuna zbrka - ko kad igra i gdje!?

Ko kad igra u poslednjem kolu Jelen Superlige teško je reći. Bićemo obavešteni na vreme. Valjda.

 JSL: Potpuna zbrka - ko kad igra i gdje!? Izvor: MONDO

Ako ste ljubitelj fudbala u Srbiji i pritom se vodite onom krilaticom SOS kanala: "Dođite na stadion, ne navijajte iz fotelje" onda će vam ovog vikenda biti vrlo teško da pogledate neku utakmicu Superlige Srbije, jer niko ne može sa sigurnošću da vam kaže kad su termini mečeva!?

Na molbu Slobode Sevojno i uz dogovor sa Partizanom, Zajednica je aminovala promjenu domaćinstva ta dva kluba. E, sad začkoljica je u tome kad će biti odigran taj meč.

Prvobitno je bilo planirano da Partizan ugosti Užičane u Humskoj u subotu u 16 časova. Tako uostalom i piše na sajtu Partizana u četvrtak prije podne.

Ali, sat vremena kasnije u Ljutice Bogdana treba da počne derbi posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva između Crvene zvezde i Vojvodine.

To stvara velike probleme organizatorima i prije svega policiji, jer postoji mogućnost da se tri najveće navijačke grupe - Delije, Grobari i novosadska Firma susretnu u blizini dva stadiona, koje dijeli tek par stotina metara, a poznato je koliko se ne vole (da ne upotrebimo neku težu riječ).

Uz sve to, igra se i finale Dejvis kup, a najavljen je dolazak francuskih navijača. Mada, treba očekivati da će to biti ona mirnija publika, takoreći turisti. Ipak, ne treba rizikovati, jer je još u svježem sećannju ubistvo navijača Tuluza Brisa Tatona.

Policija je sklona ideji da Partizan pomjeri meč i da igra u petak ili u nedelju, ali crno-bijelima to ne odgovara.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković rekao je da je Partizan prijavio meč za subotu u 16 časova i da za sada tako ostaje, ali i da bi "najrealnije bilo" da crno-bijeli i Sloboda Sevojno meč počnu u subotu u 13 časova.

"Mnogo je događaja u subotu. Kako ne bi došlo do incidenata u policiji su instistirali da Partizan i Sloboda pomjere meč", rekao je Janković "Sportskom žurnalu".

O tome kada će zaista početi utakmica Partizan - Sloboda Sevojno naknadno ćemo vas obavijestiti, jer očigledno je da to još niko ne zna.

Ali, to nije sve. Zavrzlama je bilo i oko utakmice Crvena zvezda - Vojvodina. U Ljutice Bogdana su se sjetili da im se jedan od najiskusnijih igrača Dejan Milovanović ženi u nedelju(!?), pa su zatražili da meč bude pomjeren za subotu.

Zajednica je taj zahtjev uvažila. Zvezdaši su srećni, jer će u nedelju moći na lumperajku, partizanovci jer ne moraju da gacaju po blatu u Lučanima. Ali, Vojvodina ima primjedbe.

"Ma strašno! Ja više ništa ne razumijem. Čas nam kažu da ćemo igrati u nedelju od 18 časova, pa od 17 sati, a onda nam u utorak uveče, kad nikog nema u klubu, stiže faks iz Zajednice da igramo u subotu od 17 časova. Dajte, bre, ljudi dogovorite se", izjavio je prvi čovjek Voše Ratko Butorović.

On je naglasio da nema ništa protiv Partizana i Zvezde, već da samo želi regularno prvenstvo.

"Sa ove dve odluke Zajednica superligaša ne da je narušila regularnost, već je potpuno učinila da liga bude neregularna. Pa nigdje u svijetu nisam vidio da neko mijenja domaćinstvo tek tako, ali očigledno neko razumije da će Partizan lakše doći do bodova u Humskoj nego u Lučanima. A onda kada je i Zvezdin meč pomjeren za subotu, pitam se ko će da nam garantuje bezbjednost. Podsjetiću vas da će se tri najveće navijačke grupe naći na Autokomandi u isto vrijeme, a uz to se u Beogradu održava Dejvis kup. Pitam se zbog čega prije svake sezone donosimo odluku da Partizan i Zvezda ne igraju kod kuće u istom danu i zbog čega se uopšte obavlja žrijeb parova prvenstva, kada se ni jedno ni drugo ne poštuje", rekao je Butorović, prenosi list "Alo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC